Készült: 2020.12.04.06:02:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

167. ülésnap (2008.10.21.), 134. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabóné Müller Timea (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓNÉ MÜLLER TIMEA (MSZP): Köszönöm szépen. Két dologra szeretnék reagálni. Az első, hogy Pettkó András képviselő úr figyelmét felhívnám arra, hogy minden települési önkormányzati képviselőt kizárnának a kollégiumi, illetve tanácsi tagságból; nemcsak azokat, akik párt jelöltjeként vesznek részt, hanem egy kicsi településen, ha egy nyugdíjasklub vagy a helyi dalkör vezetője az, aki közéleti emberként bekerül a testületbe, ő is kikerülne. Tehát az a fajta példa, amit képviselő úr mondott az MDF-es jelöltekre, ebben a helyzetben nem állja meg a helyét. Pontosan ezért gondoljuk azt, hogy ezen adott esetben változtatni kellene.

A másik, amire reagálni szeretnék, az a megújulás, ami mellett én magam is kiállok. Fogarasiné Deák Valéria képviselőtársam említette, hogy bizony a rendszer és a szereplők megújulást várnak, a rendszer, a döntéshozók megújulását; bizony hozzánk is eljutott. Volt egy időszak, amíg bizonytalanság volt a civil szektorban, hogy vajon hogyan értelmezendő a jogszabály. Csak abban a kollégiumban eltöltött két ciklus zárja ki a tagságot vagy esetleg átmehet máshova? Bizony, mi magunk is azt tapasztaltuk, hogy a sakktáblán egymás között lejátszották, hogy én most ebben a kollégiumban voltam két évig, átmegyek abba a kollégiumba, te átjössz ebbe.

Azt gondolom, mindannyiunkhoz eljutottak azok a civil jelzések, hogy ez nincs így jól. A civilek felkészültek, nem kell attól tartani, hogy a rendszer nem lenne képes jól működtetni önmagát. Nagyon sok felkészült civil van minden régióban. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Alkalmasak és képesek lesznek ezt a rendszert új szereplőkkel működtetni.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai