Készült: 2020.11.27.09:49:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

167. ülésnap (2008.10.21.), 126. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabóné Müller Timea (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓNÉ MÜLLER TIMEA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Gondoltuk, hogy vitát fogunk generálni ezzel a módosító javaslatunkkal. Őszintén szólva arról kell, Pettkó úr, gondolkodnunk, hogy vajon mit jelent a partnerség. Jelentheti-e a partnerség a civil szervezetekkel kapcsolatban azt, hogy a kormány beterjeszt egy javaslatot, ezzel egyetértünk vagy nem értünk, bizonyos részeivel mindig mindenki egyetért, bizonyos részeinél pedig vitánk van, aztán vagy kompromisszumra jutunk vagy nem?

A civil szervezetek szombati megkeresése belőlünk azt váltotta ki, hogy tegyük a parlament elé azokat a javaslatokat, amiket a civilek szeretnének. Mivel tényleg olyan kiemelkedően nagy jelentőségű civil szervezetek hívtak meg minket, ami mellett felelős politikusnak nem gondolom, hogy el lehet menni, ezért Halmai Gábornéval azt tettük, hogy azokat a javaslatokat, amik ott megfogalmazódtak, a parlament elé tártuk.

Tízezer fő alatt és ötezer fő alatt, ez a két lehetőség van, mind a kettőre módosító indítvány érkezett be. Azt gondolom, abban egyetértünk, hogy tízezer fő alatt már létezik politika a településeken, de ötezer fő alatti településen, azt gondolom, még nem fertőződtek meg politikával. Ötezer fő alatti településen, aki a képviselő-testületbe bejelentkezik, illetve ott döntéshozóvá válik, bizony - szerencsére? - nem okvetlenül politikus. Amit tettünk, az az, hogy ezt a javaslatot idehoztuk a tisztelt Ház elé, hogy lehetőségünk legyen arra, hogy erről vitatkozzunk. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai