Készült: 2020.07.07.21:53:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

214. ülésnap (2005.04.18.), 221. felszólalás
Felszólaló Burány Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:19


Felszólalások:  Előző  221  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Hosszú vita áll mögöttünk, és ha elnök asszony megengedi, egyben mondanám el a zárszót az alkotmányról és az azt követő törvényjavaslatról, és akkor ott külön már nem szólnék, annál is inkább, mert a két dolog összefügg.

Ahhoz, hogy minden korábbihoz képest sokkal nagyobb nyilvánosságot teremtsünk a múlt eme lezáratlan fejezetének, az szükséges, kedves képviselőtársaim, hogy az alkotmány rendelkezésein is változtassunk.

(18.20)

Nem ismétlem meg a parlamentben már hosszasan lefolytatott vitát. Tekintettel arra, hogy a pártok kinyilvánították, hogy készek ezt a nyilvánosságot, az ezzel kapcsolatos törekvéseinket támogatni, ezért arra kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy úgy az alkotmánymódosításhoz, mind a törvényjavaslathoz az előterjesztők által támogatott indítványokat szavazzák meg, és ezt követően természetesen a jövő héten a zárószavazásnál is kérem mindkét javaslat ügyében a támogatásukat.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  221  Következő    Ülésnap adatai