Készült: 2020.09.29.17:17:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

178. ülésnap (2000.12.04.), 347. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  347  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Már az általános vitában is felmerült, és többször elmondtuk, Glattfelder államtitkár úr is kihangsúlyozta, hogy a jelenleg tárgyalt, T/3263. számú törvényjavaslatot nem a dohány- és alkoholreklámok újraszabályozása, hanem a megtévesztő és összehasonlító reklámozás szabályainak a jogharmonizációs szempontból szükséges módosítása miatt tárgyalja az Országgyűlés.

A Béki Gabriella és Bauer Tamás képviselőtársaim által benyújtott és a Házszabályt figyelmen kívül hagyó módosító javaslatokkal kapcsolatban szeretném leszögezni, hogy a gazdasági bizottság mint főbizottság kimondta, hogy azok, a törvényjavaslaton való túlterjeszkedés miatt, a Házszabály 94. § (3) bekezdésébe ütköznek. Ez azt jelenti, hogy ezekről a módosító javaslatokról a Házban szavazás nem lesz, így ezek további tárgyalása értelmetlen.

Kérem Béki Gabriella és Bauer Tamás képviselőtársaimat, hogy legközelebb figyelmesen olvassák el a Házszabályt, hiszen az rájuk nézve is tartalmaz bizonyos kötelezettségeket! Hangsúlyozni szeretném tehát, hogy az ilyen témájú felszólalások nem tartoznak a T/3263. számú törvényjavaslat részletes vitájának tárgykörébe.

Ugyanakkor az Országgyűléshez benyújtásra került az egészségügyi bizottságnak a dohánytermékek reklámozását szigorító önálló törvényjavaslata, amelyet a gazdasági bizottság mint főbizottság általános vitára alkalmasnak nyilvánított. Ezért kérem, hogy az ezzel kapcsolatos felszólalásokat legközelebb a T/3455. számú törvényjavaslat általános vitájában tegyék meg.

Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  347  Következő    Ülésnap adatai