Készült: 2019.11.19.08:39:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

337. ülésnap (2013.12.16.), 44. felszólalás
Felszólaló Kepli Lajos (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasítja a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:03


Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, államtitkár úr. Itt mégiscsak ez történt, amit valamilyen szinten ön is elismert most, hogy a települést tulajdonképpen a közszolgáltató - egyfajta zsarolási pozícióját kihasználva - arra kényszerítette, hogy térítse meg ezt a veszteséget az ő számára. Itt van feketén fehéren a levélben, amit felolvastam: mintegy 1 millió 400 ezer foirnt erre az évre, a 2013. évre, amit a település a legjobb tudomásom szerint jobb híján kiegyenlített, hiszen nem akarta a közszolgáltatást veszélybe sodorni.

És ez nem az egyetlen példa, az a baj, hanem több ilyen példával is találkoztam az országban, illetve kerestek meg azzal kapcsolatban, hogy a rezsicsökkentés különböző válfajait hogyan hárítják át, vissza az emberekre a szolgáltatók.

Ezenkívül a GKI elemzése szerint, csak hogy a rezsicsökkentés másik oldaláról is ejtsek még néhány szót, a körülbelül 130 milliárd forint, amit a rezsicsökkentéssel a lakosság megspórolt volna, nagyságrendileg ugyanezt az összeget kifizette pénzügyi szolgáltatásokra többletben, tehát semmivel sem jártak jobban, és még az egyéb területekről nem is beszélek.

Válaszát nem tudom elfogadni. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai