Készült: 2019.11.15.03:08:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

337. ülésnap (2013.12.16.), 356. felszólalás
Felszólaló Koncz Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  356  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KONCZ FERENC (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szerencsi és hegyaljai példával szeretnék az elmúlt időszakról, a mostaniról és a reménybeli jövőről egypár egyszerű, de tényszerű számot mondani. 2002-ben, amikor a városnak MSZP-s polgármestere lett, 220 millió forint volt a város akkori, jegyzőkönyv szerinti hiánya. Ahogy jöttek az EU-s pályázatok, mint ahogy nyilvánvalóan általában minden polgármester, arra törekedett, hogy minél több pályázati forrást meg tudjon ragadni. Egyrészt az áfatartalom miatt - amiről ma már itt szó volt -, másrészt a folyamatos önerő miatti hitelkényszer következtében 8 év alatt, tehát 2010-re a város adóssága 2,8 milliárdra nőtt.

A környéken sem városi szinten, sem más egyéb területen lényeges, az ottani nehéz munkahelyhez jutási lehetőségeket javító, munkahelyteremtő beruházás nem történt. Több százmillió forintos beruházások érkeztek úgy, ahogy azt az előbb is mondtam, a betonba öntés címén.

Annyit szeretnék végezetül elmondani, hogy ebben az időszakban először ezen a környéken, Szerencs térségében munkahelyteremtő beruházásra 2,5 millió forintot sikerült megpályáznunk, sikerült elérni. Én azt hiszem, hogy a fő probléma az előző időszakban pontosan az volt, hogy munkahelyteremtésre nem érkeztek pályázati pénzek, ráadásul még, ahogy Szerencs járt - és az egész országban jellemző volt ez az állapot -: bezárták a Szerencsből várost létrehozó cukorgyárunkat is. Tehát az előző időszaknak ez a vége: betonba öntött pénzek, munkahelyek megszűnése; remélem, a mostaninak pedig a munkahelyek teremtése lesz, és ebben az EU-s pénzek is segítségünkre lesznek, reményeim szerint.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  356  Következő    Ülésnap adatai