Készült: 2019.11.13.02:54:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

337. ülésnap (2013.12.16.), 352. felszólalás
Felszólaló Ékes József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  352  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm. Köszönöm, elnök úr. Egy dolgot Józsa István képviselőtársamnak, ha visszaemlékezik Baráth Etele tárca nélküli miniszterre. Ugye, vissza tetszik rá emlékezni? Nem akarom elmondani, hogy annak idején mit mondott, amikor a Bajnai-féle csapat elkezdte tevékenységét, és az Európai Unióba úgy vitte ki a fejlesztési tervet, hogy a magyar parlament nem is tárgyalta. Nemhogy egyeztetve lett volna bárkivel is, hanem nem is tárgyalta a magyar parlament. Ugye, visszaemlékezik rá, képviselőtársam?

A másik dolog, én mondok önnek egy példát. Ajka és térsége 2002 és 2010 között, írd és mondd, olyan 14 milliárd forintot kapott. Tudja, az elmúlt 3,5 évben mennyit kapott? Itt értem az önkormányzatokat, a vállalkozásokat, és lehetne sorolni a civil és a különböző kulturális és egyéb más szervezeteket. Közel 20 milliárdot, képviselőtársam. Ugye, óriási nagy különbség? MSZP-s polgármestere van a városnak, képviselőtársam. Tehát amikor arról beszélünk, hogy politikamentesen, akkor meg lehet nézni, hogy 2002-2010 között 14 milliárd forint jut a térségre és Ajkára, most megközelítőleg 3,5 év alatt 20 milliárd. Tehát a kettő között óriási nagy különbség van.

Amikor ön megkérdőjelez valamit, akkor ezeknek is utána kellene járni, hogy adott esetben ez a kormány egy MSZP-s polgármester által vezetett várossal hogy viselkedik. Így viselkedik, hogy 3,5 év alatt jóval többet tudott biztosítani számára, mint előtte 8 év alatt az önök kormánya. Tehát röviden csak ennyit ehhez. És nem vagdalózni kell, hanem tényeket, a valóságot kell, és annak alapján lehet azt mondani, hogy ez tényleg így van.
Felszólalások:  Előző  352  Következő    Ülésnap adatai