Készült: 2019.11.14.02:57:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

337. ülésnap (2013.12.16.), 274. felszólalás
Felszólaló Dr. Tóth József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:16


Felszólalások:  Előző  274  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TÓTH JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Józsa képviselő úr ugyan fölhívta egy módosítóra a figyelmet, én a többiről szeretnék beszélni. Ez a zárószavazás előtti módosító összesen 16 pontból áll, amelyek jó része technikai jellegű pontosítás.

A tartalmi módosítás összesen hat-hét törvényt érint. Ezt nagyon röviden foglalnám össze. A bortörvényben az újratelepítési jogok felhasználásának határideje az eddigi nyolcról öt évre rövidül. További módosítás, hogy a Hegyközségek Tanácsa gyorsíthat a termékleírások módosításának folyamatán. A termőföldvédelmi törvényben meghatározott földvédelmi járulék alól mentesülő más célú hasznosítások körét bővíti a használt termálvíz kezelésével.

A következő ilyen törvénymódosulás a földmérési törvényhez kapcsolódik. Itt meghatározott igazgatási szolgáltatási díjköteles tevékenységek köre a geodéziai tervezői és a geodéziai szakértői minősítéssel egészül ki, továbbá a geodéziai tervezői és a geodéziai szakértői minősítés feltételei az ingatlanrendező földmérő minősítés feltételeihez válnak hasonlóvá.

A hulladéktörvény lényegében annyiban módosulna, hogy a kormány felhatalmazást kap rendeleti szabályozásra.

A halászati törvény módosító javaslata megítélésem szerint nagyon helyesen egy évvel meghosszabbítja a korábbi halászati törvény rendelkezései szerint kiadott engedélyek érvényességét, elegendő időt hagyva ezzel az új engedélyek kiváltására.

És még egyet említenék: a földtörvénnyel összefüggő rendelkezésekről szóló törvény módosítása meggátolja, hogy a rendkívüli felmondással elbocsátott munkavállaló a munkáltatóval szemben visszaéljen a haszonbérleti szerződés felmondásával.

Összességében azt tudom elmondani, hogy a zárószavazás előtti módosító új törvényt nem von be a salátatörvényben módosítandó törvények közé, csak a jelenlegi módosításokat finomítja, a szakmai észrevételek beépítése és a jogtechnikai hibák orvoslása érdekében.

Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem önöket, hogy szavazataikkal támogassák a T/13139. számon benyújtott módosításokat. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  274  Következő    Ülésnap adatai