Készült: 2021.06.20.23:19:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

145. ülésnap (2020.07.02.), 152. felszólalás
Felszólaló Nacsa Lőrinc (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:35


Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NACSA LŐRINC (KDNP): Képviselő úr, jobb lett volna, ha hagyja csak Balczó képviselő urat ebben a témában érvényesülni… (Balczó Zoltán: Neki is igaza van…) Képviselő úrnak mindig olyan jó az emlékezete a korábbi szavazásokról, dolgokról: ön hogy szavazott a „Nők 40” program bevezetéséről, és a Jobbik-frakció hogy szavazott… (Dr. Gyüre Csaba: Mi támogattuk…) Elutasították... (Dr. Gyüre Csaba: Támogattuk…) Elutasították, nem támogatták a „Nők 40” programot. Nem támogatták a „Nők 40” bevezetését, nem támogatták.

(14.30)

Most úgy kéri rajtunk számon a „Férfiak 40” támogatását, hogy önök nem támogatták a „Nők 40”et. Ez az igazság, tisztelt képviselő úr! (Balczó Zoltán közbeszól.)

Nagyon kiváló példát mondott a Balatonról, Varga képviselő úr elkezdett itt a Balatonról példálózni. Ha ennél az analógiánál maradunk, akkor jól értem, hogy önök azt csinálták, hogy a Balatonban a fuldokló emberhez, akinél ott volt a mentőöv, odamentek, kitépték a kezéből, majd Kóka János helikopterén elviharzottak onnan? Jól értem, hogy ez történt akkor az ön analógiája szerint? Ha ön erről beszél, akkor önök pontosan ezt csinálták. Önök, miután két évet élt ez a rendszer… Képviselő úr, önök hogy vezették be a 13. havi nyugdíjat? Hetente és két részletben kapták meg azt is a nyugdíjasok, nem egyben, ahogy mi ígérjük, hanem januárban, aztán májusban. Még azt is megfelezték, azt az összeget is megfelezték, amit be szerettek volna vezetni. Majd aztán, amikor ez 2006-ban és 2007-ben élt ez a rendszer, utána 2008-ban Gyurcsány Ferenc benyújtotta a parlamentnek, hogy ő mégse szeretné, vegyük el a nyugdíjasoktól. Tehát azt a bizonyos mentőövet, amiről ön beszél, Gyurcsány Ferenc kitépte a nyugdíjasok kezéből.

És ugye, képviselő úr, emlékszik arra, hogy önök duplájára emelték az áram árát? Az önök kormányzása alatt az áram ára duplájára emelkedett, miközben Gyurcsány Ferenc a saját cégének olcsóbb áramot biztosított. Aközben sanyargatták a nyugdíjasokat duplájára emelt rezsiköltségekkel, miközben Gyurcsány Ferenc, az akkor hivatalban lévő miniszterelnök a saját cégének olcsóbb áramot biztosított a Magyar Villamos Műveken keresztül.

Képviselő úr, hogy gondolja azt, hogy ön ebben a témában bármilyen kritikát is megfogalmaz itt a parlamentben, amikor duplájára emelt áramárral a miniszterelnök a saját cégének olcsóbb áramot juttatott?! Miközben egyébként több mint 10 százalékot vesztettek a nyugdíjak a vásárlóértékükből 2005-2010 között. Tehát igazából nemcsak a 13. havi nyugdíjat vették el, hanem még egyhavi nyugdíjat elvettek, mert a 10 százalék csökkentés több is mint egy hónap. Tehát önök két és fél havi nyugdíjat vettek el a nyugdíjasoktól, mert 10 százalékkal rontották a vásárlóértékét, és elvettek egyhavi nyugdíjat, két és fél havi nyugdíjat vettek el a magyar nyugdíjasoktól.

Ezek után szerintem egy baloldali képviselőnek, aki ott… Miután egyébként a párttársa, Vágó István viccelődött a nyugdíjasok halálával márciusban, miután az ön párttársa viccelődött a nyugdíjasok halálával (Schmuck Erzsébet: Nem viccelődött, ez nem vicc!), nem, szerintem sem vicc, pontosan ezért kőkemény, azóta is ott ül a zsíros igazgatósági állásban Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc jóvoltából, miután nyugdíjasok halálával viccelődött Vágó István; ez a nem vicc, pontosan, képviselő asszony. Vágó István DK-s politikus most valamelyik budapesti cég igazgatóságában ül. (Schmuck Erzsébet: Én LMP vagyok!) Én a DK-nak beszélek, tisztelt képviselő asszony, nem minden önnek szól!

Nagyon fontos, hogy ezek után ön még azt mondja, most sem szavazza meg a 13. havi nyugdíjat, teljesen világossá tette, hogy ha most hatalmon lennének, akkor most még egy havit elvennének a nyugdíjasoktól, sőt már ki sem fizetnék a nyugdíjakat. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai