Készült: 2021.06.18.13:10:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

145. ülésnap (2020.07.02.), 116. felszólalás
Felszólaló Vargha Tamás (Fidesz)
Beosztás Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGHA TAMÁS külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm szépen képviselőtársaimnak a támogató hozzászólásokat és gondolatokat, háznagy asszony gondolatait a nemzet erejéről. Azt gondolom, hogy aki 2010 óta a magyar kormány, kormányzat munkáját, törekvéseit figyelemmel kíséri, az láthatja és érzékelheti, hogy egy erős Magyarország, erős Kárpát-medence és egy erős Közép-Európa létrehozásán fáradozunk. Az elmúlt tíz év munkája, azt gondolom, ezt bizonyítja, és az elmúlt tíz év nem minden évében voltunk abban a lehetőségben, hogy lépjünk. Köszönöm szépen Gyüre Csaba gondolatait, hiszen úgy fogalmazott, hogy ha nem teszünk valamit, akkor az enyészeté lesz ez az örökség. Most van erőnk, hogy még egyszer ezt a szót használjuk egy más összefüggésben: van erőnk és lehetőségünk, hogy tegyünk valamit, tegyünk ezért az örökségért, a száz év, az elmúlt száz év  amit Keresztes László Lóránt képviselő úr, frakcióvezető úr említett  is erre kötelez minket.

(13.30)

Az alapítvány céljai az alapítvány alapításakor megfogalmazódnak, és azt hiszem, kellő garanciát a polgári törvénykönyv és az alapítvány ügyészségi ellenőrzése jelent, tehát az alapítvány nem tehet semmi olyat, ami nincs a céljai között, és azzal a vagyonnal, amit rábízunk, felelősen kell bánnia.

Képviselő úr említette azt is, hogy ezt az összeget kevésnek tartja. Ez az alapítvány nyitott, bárki csatlakozhat hozzá adományokkal. Azt gondoljuk, hogy az elkövetkezendő években egyre több és több forrás áll majd az alapítvány rendelkezésére, hogy a céljait megvalósíthassa.

Köszönöm szépen a támogató hozzászólásokat, és arra kérem képviselőtársaimat, hogy holnap a szavazáskor támogassák ezt a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps.)
Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai