Készült: 2020.09.19.23:17:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

229. ülésnap (2017.05.30.), 54. felszólalás
Felszólaló Pintér Tamás (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:23


Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PINTÉR TAMÁS, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Természetesen a Jobbik Magyarországért Mozgalom is támogatja ezt a megállapodást, hiszen az elhangzottakon túl az Eximbank megnyitott egy 26,7 millió dolláros hitelkeretet, amely a magyar és a kambodzsai vállalatok együttműködését kívánja támogatni, és ez természetesen pozitív.

Szeretnénk azt is, hogy ez előremutasson abba az irányba is, hogy a kormánynak a keleti nyitás programját egyfajta pozitív irányba hozza, merthogy elég rossz az elmúlt években adott mérleg, hiszen 2016-ban a kereskedőházak mérlege 2,7 milliárd forintos bukásban van. Bízunk benne azonban, hogy ez is egy pozitív járuléka lehet annak, hogy a keleti nyitás program valamilyen előrelépést tudjon mutatni, és bízunk benne, hogy fellendülhet a kereskedelem.

Emellett megfontolásra javasoljuk azt is, hogy egy komolyabb külképviseletet vagy akár egy konzuli szolgálatot is támogasson a kormány a Kambodzsai Királyságban. Természetesen ez is a pozitív kapcsolatok erősítésére szolgálna, és ezt természetesen a Jobbik Magyarországért Mozgalom is támogatja. Köszönöm szépen a szót. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai