Készült: 2020.08.14.16:24:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

156. ülésnap (2011.12.19.), 214. felszólalás
Felszólaló Czunyiné Dr. Bertalan Judit (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CZUNYINÉ DR. BERTALAN JUDIT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak néhány dolgot szeretnék, ha tisztáznánk.

Az első: Lukács képviselő úr hozzászólásában hivatkozik egy alkotmánybírósági döntésre az esztergomi képviselő-testület által meghozott döntések tekintetében. Szeretném felhívni még egyszer képviselő úr figyelmét, hogy ez a döntés nem azonos a képviselő-testület alkotmányellenes működésének a kimondásával. Két döntést semmisített meg az Alkotmánybíróság, amelyet abban az esetben, ha a képviselő-testület újból napirendjére tűzi és az alkotmányossági szabályoknak megfelelően meghoz, akkor nincs szó az Alkotmánybíróság hasonló szintű gyakorlata alapján törvénytelen működésről.

Szintén ezt szeretném mondani Szilágyi képviselő úrnak az LMP részéről, és még egyszer elismételni, hogy az általános és a részletes vitában, bár a részletes vitában sem az LMP, sem pedig teljes létszámban az MSZP-frakció nem képviseltette magát, többször elhangzott, érveltünk, hogy a politikai cirkusz helyett arra kellene figyelni, hogy a jelenleg a parlament előtt fekvő és Esztergom városa intézményei, ellátottjai számára megoldást nyújtó törvényjavaslatot támogassák.

Emellett pedig azt gondolom, hogy a Lukács képviselő úr és társai által beadott zárószavazás előtti módosító nem ennek a törvénynek a tárgya, és más módon kell rendezni. De még egyszer mondom: az általános vitában elmondottak szerint jelen törvénynek nem célja és nem feladata a politikai döntés meghozatala Esztergom város képviselő-testületének ügyében.

Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai