Készült: 2022.01.20.05:19:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

81. ülésnap (2003.06.23.), 78. felszólalás
Felszólaló Dr. Balsai István (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:15


Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): A miniszter úr nagyon őszintén elmondta, hogy mennyire tehetetlen volt egy éven keresztül ő és az általa vezetett minisztérium. Ez a része elfogadható lenne, azonban azt nem tudjuk elfogadni, és nem a magam nevében beszélek, hogy több millió embernek az egyébként törvényben biztosított határidő bőven féléves túllépését követően sincsen módja arra, amit a törvény megcélozott. A törvény az törvény, a miniszter úrnak ezt kellene végrehajtania.

Amit most elmondott, nem nagyon tölt el lelkesedéssel senkit, hiszen körülbelül további egy évet - ha jól értettem a szavait - kell erre a két évvel ezelőtt elintézett kérdésre várni. Az nem indok, miniszter úr, hogy a korábbi tömeges digitális áttéréssel történő számváltozásokat elfogadták, mert nem volt más választásuk; amikor hárommillió telefonszám változik meg, nyilván nem ugyanaz az eset, mint amikor valaki a húsz éve meglévő kapcsolatát szeretné a szám megőrzésével továbbvinni, hiszen mindenki ragaszkodik a számához. Úgyhogy ez nem volt jó példa.

A választ nem tudott elfogadni, tekintettel az ön által elmondottakra. Szerintem nem teszik elfogadhatóvá a kormánypárti képviselők számára sem, így tehát nem fogadom el. (Szórványos taps az ellenzék soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai