Készült: 2021.09.21.03:14:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

272. ülésnap, 37. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 4:56

Felszólalások:  <<  37  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/18239. számú javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 181 igen szavazattal, 137 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette. (Nagy zaj.)

Kis ideig még a figyelmüket kérem, ugyanis most részletes vitára bocsátásokról határozunk.

Kérdezem önöket, részletes vitára bocsátják-e a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/18089. számú javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 185 igen, 5 nem szavazat, 1 tartózkodás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés nem határozatképes. Kérem képviselőtársaimat, valamennyien foglalják el helyüket, bár jelzem, hogy az ülésteremben összesen 339 képviselő kártyája van az olvasóban. Kérem a frakcióvezetőket, hogy a határozatképességet állítsák helyre. (Nagy zaj.) Köszönöm.

Tehát kérdezem ismételten a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/18089. számú törvényjavaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 190 igen szavazattal, 5 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem önöket, részletes vitára bocsátják-e a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény módosításáról szóló T/17878. számú javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 191 igen szavazattal, 132 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem önöket, részletes vitára bocsátják-e a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény módosításáról szóló T/17879. számú javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 188 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 134 tartózkodás mellett az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem önöket, részletes vitára bocsátják-e a lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény módosításáról szóló T/17880. számú javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 322 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett bocsátotta részletes vitára a javaslatot.

Kérdezem önöket, részletes vitára bocsátják-e a közokiratokról, közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény módosításáról szóló T/17968. számú javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 192 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 130 tartózkodás mellett az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Átadom az elnöklést Mandur László alelnök úrnak, kívánok önöknek további eredményes munkát a mai és a holnapi napra is. Viszontlátásra! (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

(Az elnöki széket Mandur László, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

Felszólalások:  <<  37  >>    Ülésnap adatai