Készült: 2020.08.14.22:13:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

231. ülésnap, 146. felszólalás
Felszólaló Orbán Viktor (Fidesz)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:03

Felszólalások:  <<  146  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Magyarországon a képviselőkre, kormánytagokra világos szabályok vonatkoznak: a vagyonbevallásnak egyeznie kell a valósággal; a vagyonbevallásokban ha nem talál ilyen számlákat, biztos lehet benne, hogy azok nincsenek is.

Ami pedig a pontos jogszabályhelyet illeti: szeretném önt emlékeztetni arra (Folyamatos zaj az ellenzéki padsorokban. ‑ Az elnök csenget.), hogy minden adójogszabályt a magyar parlament fogad el. Az, hogy most önök fölébrednek, és egy év után vagy két év után, ez vitakérdés, hogy egy év után vagy öt év után ébredtek föl ‑ bármelyik is szép teljesítmény ‑, és itt ezt a kérdést előhozzák, mintha valami újszerű dolog lenne a magyar gazdasági életben, az meglepő. Akkor kellett volna szólni, amikor ezt a Gazdasági bizottságban és a plenáris ülésen egy évvel ezelőtt ezek szerint önök elfogadták, megtárgyalták, megvitatták. (Felzúdulás a Jobbik padsoraiban: Nem, nem! ‑ Kunhalmi Ágnes: Itt a jegyzőkönyv! Szóltak!)

Még egyszer szeretném jelezni: adójogszabályokat Magyarországon törvényekben szabályoznak. A kormány adójogszabályt nem alkothat. Ha valamit elhibázott, magának tegyen szemrehányást, és ne a kormánynak! Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Felszólalások:  <<  146  >>    Ülésnap adatai