Készült: 2020.08.14.22:55:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

231. ülésnap, 144. felszólalás
Felszólaló Dr. Apáti István (Jobbik)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:09

Felszólalások:  <<  144  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Én pedig azt érzem abszurdnak, hogy az ország hivatalban lévő miniszterelnöke nincs tisztában az adózási szabályokkal. Amit ön mondott, az egy néhány évvel ezelőtti szabály, a Stabilitás megtakarítási számlára utalt vissza. A hatályos szabályokat ismertettem az előzőek során.

De úgy látszik, bámulatosan megkerülte az érdemi válaszadást, innentől kezdve továbbra is gyanús, hogy az önök köreiben vannak, lehetnek érintettjei, haszonélvezői ezen szabályozásnak. Az pedig egyenesen döbbenetes, hogy önök három lépcsőben ‑ jelen pillanatban az a szabály, amit azelőtt elmondtam ‑ gyakorlatilag olyan helyzetet idéztek elő, hogy a fekete- és szürkepénzek tulajdonosai kedvezményesen adóznak, míg az átlag magyar adófizető állampolgár gyakorlatilag 35 százalékát direktben befizeti adóban a költségvetésbe, világrekord áfáért és jövedéki adóért vásárol termékeket és szolgáltatásokat, majd ezek után az lesz a madár, az lesz a balek, aki tisztességesen fog adózni. Ezt alapvetően végig kellene gondolni!

Másrészt pedig miniszterelnök úr gyakorlatilag hallgatólagosan beleegyezett abba, hogy rendben van minden, tisztára lehet mosni mindent, aztán pedig az érintettek és az érdekeltek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) tipliznek a Level Malibura, hogy nagy klasszikust idézzek. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Felszólalások:  <<  144  >>    Ülésnap adatai