Készült: 2020.09.22.10:43:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

133. ülésnap (2011.11.14.), 303. felszólalás
Felszólaló Szalay Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:25


Felszólalások:  Előző  303  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAY FERENC (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Szilágyi Képviselő Úr! Nem vinném el ebbe az irányba ezt a vitát. Ez a törvény sok ezer más dologról szól. Ha elnök urat figyelte volna a képviselő úr, akkor valami ilyesmit mondott, hogy az egész magyar sport képviseletét szeretné ellátni a MOB. Ha a MOB megkapja az üzemeltetését az olimpiai központok egy részének, azt gondolom, hogy bölcs és normális, hiszen az a szervezet fogja üzemeltetni, amelyik használja. Tudok példát mondani, mondjuk Szolnok városából, elmondtam önnek a bizottsági ülésen, és több városban is működik így, hogy a város a vagyonát egy nonprofit kft.-be vitte, a sportvagyont, és ők működtetik. Lehet, hogy az önök fejében minden privatizáció, ami ilyetén dolog. Ezt én sajnálom.

Tessék elhinni, ez egy normális és jó működés a későbbiekben, máshol is működik. Azt gondolom, hogy elnök úr és a MOB, a MOB maga garancia arra, hogy jó kezekben lesznek ezek a létesítmények.

Más kérdés, hogy a nemzeti sportlétesítményeket működtető szervezet hogyan és miképpen kapcsolódik a MOB-hoz, hiszen arról is beszélhetünk egészen nyugodtan, hogy ő működteti, a MOB meg megmondja, hogy mire szeretné használni.

Úgyhogy ne vigye el, képviselő úr, ebbe az irányba, bár lelke rajta, akkor inkább mondja el a hosszabb hozzászólását, más is legyen ebben az egészben, ez a törvény éppen a sportról szól, hogy hogyan lehet a jövőben a lehető legjobban, a leghasznosabban és a legeredményesebben működtetni a magyar sportot.

Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  303  Következő    Ülésnap adatai