Készült: 2021.03.05.07:47:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

246. ülésnap (2009.11.23.), 44. felszólalás
Felszólaló Dr. Sándor Klára (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:20


Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SÁNDOR KLÁRA (SZDSZ): Tisztelt Miniszter Úr! Nem hiszem, hogy különösebben "élesfülűnek" vagy éleslátónak kell ahhoz lenni, hogy az ember észrevegye, hogy ön megkerülte a választ azokra a kérdésekre, amelyeket feltettem. Én nem egy listát kértem öntől arról, hogy kiket nevezett ki milyen funkciókra, én azt kérdeztem, hogy milyen elvek szerint nevezte ki a főigazgató asszonyt.

Arra sem kaptam választ például, hogy miért egy ad hoc bizottságot nevezett ki, és miért nem az 1997-es idevonatkozó törvényben meghatározott bizottságot. Amit ön felhoz, hogy a szakszervezetnek mi volt a véleménye, hát attól függ, hogy kiből állítjuk össze a bizottságot persze, hogy mi lesz a vélemény. 494 dolgozóból 432 vett részt abban a külső vizsgálatban, átvilágításban, amely szerint 80 százalék fölötti volt a dolgozói elégedettség. Valószínűleg ez a két szakszervezeti bizalmi nem volt köztük; a többieket is meg lehetett volna kérdezni.

(14.30)

Azt gondolom, hogy ha önök elismerték, a kormány és nyilván ön is elismerte (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a Magyar Köztársaság tisztikeresztjével a főigazgató úr munkáját, akkor engedni kellett volna a folytatást. (Az elnök ismét csenget.) Én egy bocsánatkérést tudtam volna elképzelni.

Elfogadni a választ természetesen nem tudom. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Elfogadta a választ? - Közbeszólás: Nem!)
Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai