Készült: 2021.04.13.17:54:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

342. ülésnap (2014.02.13.), 142. felszólalás
Felszólaló Dr. Bácskai János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BÁCSKAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Ez után a hozzászólás után érdemes megvizsgálni ennek a gondolatnak az egyedfejlődését. A képviselő asszony a bizottsági ülésen először a feminista mozgalmak vezetőit megszégyenítő vehemenciával kiabálta a jegyzőkönyvbe: népszavazást akarok. Ehhez képest ez a törvényjavaslat finomodott már egy kicsit, hiszen úgy látszik, a szakmai tévedéseit megpróbálja górcső alá venni. Mindenesetre azért idéznék egy következő bizottsági ülés jegyzőkönyvéből, így szól alelnökként, annak a bizonyos fenntartható fejlődés bizottságának alelnökeként ezt mondja: "Magyarország számára két út van: az egyik a nukleáris út, a másik pedig a zöldenergia, a fenntarthatóság útja. Aki az egyiket választja, az a másikat nem tudja választani." Azt gondolom, ennél elképesztőbb mondatot, zöldtapasztalatot nélkülöző mondatot, ahogy az alelnök asszony mondja, nem mernék kimondani, főleg azután nem, illetve még egyszer megismételni itt, az Országgyűlés színe előtt.

Akkor nézzük meg magát a törvényjavaslatot! Itt egy olyan állandó bizottságról beszél, szemben azzal, amit most mondott a képviselő asszony, amely a fenntartható fejlődés ügyéért felelős. Általános indokolásában le mer ilyeneket írni, hogy "a legveszélyesebb energiatermelési hulladékot". Nincs tisztában vele. Ezt a hulladékot például Pakson újra felhasználják, és újra az energiatermelés szolgálatába állítják. Az pedig már a rémhírterjesztés kategóriája, idézem: "A kiégett fűtőelemek elhelyezése, illetve kezelése megoldatlan." Aki ilyet mer állítani, az alapvető dolgokkal nincs tisztában. Paks 32 éve úgy működik, hogy ez megoldott.

(12.40)

Nem sorolom tovább, hiszen azt gondolom, ez bőven elegendő ahhoz, hogy ennek a javaslatnak a komolytalanságát így most ebben a formában bárki is támogatni tudná.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai