Készült: 2021.05.17.13:59:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2012.11.26.), 290. felszólalás
Felszólaló Pálffy István (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  290  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁLFFY ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen. Elhűlve hallgatom Mandur Lászlót. Szóval, érteném én, hogy mit hiányol ebből a költségvetésből, ha önök bármikor valaha egy soron vagy egy bontásban szerepeltettek volna valamit részletesen. Nem is tudom értelmezni. Nemhogy nem költségvetést csináltak, hanem pénzt csaltak, például 2009 decemberében megtették azt, hogy egy mozdulattal 9 milliárd valahány száz milliót elvettek a közszolgálati médiától - egy.

Kettő: a hallgatók és a nézők nem lovak, és nem etetik őket, hanem műsort készítenek számukra, tehát itt nem zabról van szó, tisztelt képviselőtársam, hanem különböző műsorokról, szórakoztató műsorokról, hírműsorokról és kulturális műsorokról.

Azonkívül azt sem értem: hogyhogy ettől a független médiaintézménytől várja el a költségvetés további bontását, miért nem szól akkor, amikor teljesen hasonló nagyságrendet ítélünk meg minden vita nélkül, hiszen független intézmény, a magyar független bíróságoknak?

(21.10)

74 milliárd forint van a 2013-as költségvetésben erre. Személyi kiadásban például 13 milliárd. És ugye hogy nem emeljük fel a szavunkat? Mert természetes, mert van egy olyan személyi létszám, van egy olyan ügyintézés, van egy olyan igazságszolgáltatás, aminek el kell végeznie a feladatát, ehhez pedig odarendeli a magyar költségvetés, az állami költségvetés a pénzt. De ugyanilyenek az ügyészségek, az például 36 milliárdos nagyságrend, az Állami Számvevőszék közel 8 milliárd, az ombudsman hivatala körülbelül másfél milliárd. Miről beszél, tisztelt képviselőtársam? Miféle nagyságrendekről? Milyen bontásról? Hát ezek sem bontásban szerepelnek! Több költségvetést látott, mint én, tehát nagyon jól tudja, hogy ott személyi, dologi vagy esetleg beruházás. Például a Pest Megyei Bíróság felújítására 6 milliárd forint van megítélve.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  290  Következő    Ülésnap adatai