Készült: 2021.05.13.11:01:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2012.11.26.), 255. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka A záróvita megnyitása
Videó/Felszólalás ideje 2:37


Felszólalások:  Előző  255  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Nem kíván. Köszönöm szépen. Most a módosító javaslatokról határozunk. A költségvetési bizottság által benyújtott indítványokat az alkotmányügyi bizottság és az előterjesztő egyaránt támogatja, így ezekről egyetlen döntéssel szavazunk. Kérdezem önöket, elfogadják-e az ajánlás 1-6. pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatokat 249 igen szavazattal, 75 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/8890. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 243 igen szavazattal, 85 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A jegyzők befejezték a név szerinti szavazás összesítését. Megállapítom, hogy az Országgyűlés a választási eljárásról szóló törvényjavaslat egységes javaslata minősített többséget igénylő rendelkezéseit 251 igen szavazattal, 91 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Most soron következik a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/8888. számon, az egységes javaslatot pedig T/8888/171. számon kapták kézhez. Az egységes javaslathoz benyújtott módosító javaslatokról az alkotmányügyi bizottság elkészítette ajánlását, amely T/8888/174. számon volt elérhető.

(19.40)

Kezdeményezem, hogy a záróvitát egy szakaszban folytassa le az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen, ez látható többség.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatomat elfogadta.

Most megnyitom a záróvitát az ajánlás 1. és 2. pontjaira. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok. (Jelzésre:) Igen, de ismételten arra kérek mindenkit, hogy máskor időben nyomja meg a gombot, ki is vártam. Köszönöm szépen.

Elsőnek megadom a szót az MSZP képviselőcsoportjából Hiller István képviselő úrnak. Parancsoljon! (Németh Szilárd István: Hát ettől pedig megkímélhetett volna bennünket, elnök úr!)
Felszólalások:  Előző  255  Következő    Ülésnap adatai