Készült: 2021.05.15.18:32:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2012.11.26.), 218. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka A záróvita megnyitása
Videó/Felszólalás ideje 3:41


Felszólalások:  Előző  218  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Kérem képviselőtársaimat, foglaljanak helyet, folytatjuk a szavazásokat.

Most a módosító javaslatokról határozunk. Arra figyelemmel, hogy az ajánlás 1. és 4. pontjában szereplő indítványok elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kettőharmadának igen szavazata szükséges, a támogatott indítványokról két részletben döntünk.

Kérdezem önöket, elfogadják-e az előterjesztő minősített többséget igénylő módosító javaslatát az 1. és 4. pontok szerint. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kettőharmadával! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatokat 260 igen szavazattal, 88 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Most az egyszerű többséget igénylő előterjesztői módosító javaslatokról döntünk az ajánlás 2. és 3. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatokat 259 igen szavazattal, 87 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Az egységes javaslat 1., 3., 6. és 8. §-a az alaptörvény 31. cikk (3) bekezdése alapján sarkalatosnak minősül. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kettőharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/8887. számú törvényjavaslat minősített többséget igénylő részét az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kettőharmadával! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat minősített többséget igénylő részét 250 igen szavazattal, 89 nem ellenében, 8 tartózkodás mellett elfogadta.

(18.10)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/8887. számú törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét 248 igen szavazattal, 88 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett elfogadta.

Soron következik az egyes szakosított szociális és gyermekvédelmi szakellátási intézmények állami átvételéről és egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/8889. számon, az egységes javaslatot pedig T/8889/62. számon kapták kézhez képviselőtársaim.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, záróvitára is sor kerül. Kezdeményezem, hogy ezeket összevontan tárgyaljuk meg. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen, ez látható többség.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatomat elfogadta.

Most megnyitom a záróvitát a T/8889/65. számú ajánlás 1-20. pontjaira. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok... (Jelzésre:) Pál Tibor képviselő úr következik. Szoros kivételként utoljára adom meg ilyen esetben a szót.
Felszólalások:  Előző  218  Következő    Ülésnap adatai