Készült: 2021.05.07.05:23:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2012.11.26.), 176-178. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  176 - 178  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Hogy a szocialisták mit akartak tizenöt évvel ezelőtt, azt az akkori kormánytagok közül most is az MSZP-frakcióban ülő képviselők biztosan pontosan tudják. A hisztériakeltéssel kapcsolatosan pedig csak annyit tudok mondani, a szocialisták bevált és gyakorta használt eszköze. Általában azzal vádaskodnak, amit ők tettek a múltban és terveznek tenni a jövőben.

1997-ben a szocialista kormányzás alatt a magán-nyugdíjpénztári rendszer bevezetésekor került a nyugdíjtörvénybe az a szabály, hogy 2013. január 1-jétől bruttó keresetből bruttó összegben kell megállapítani a nyugdíjakat. (Szűcs Erika közbeszólása.) Az a hisztéria oka, hogy a szocialisták a saját árnyékuktól rettegnek, most is kiabálnak, óbégatnak. (Közbeszólások az MSZP és a függetlenek soraiból. - Szűcs Erika: Nem pontos az idézet!)

Tisztelt Képviselő Úr! Kérem önt is, hogy segítsen megnyugtatni szocialista képviselőtársainkat, ne féljenek, a kormány már eltörölte a szocialisták ezen rendelkezéseit. (Szűcs Erika: Szégyelljék magukat!) A nyugdíjasoknak és nyugdíjba vonulóknak nincs mitől tartaniuk, nem Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai Gordon kormányoz. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Sajnos!) A kormány nem fogja megadóztatni a nyugdíjakat...

ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! A független képviselőknek sem adatik meg, hogy válaszoljanak az államtitkár helyett.

HALÁSZ JÁNOS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. A kormány nem fogja megadóztatni a nyugdíjakat, ellentétben a szocialistákkal, nem fogjuk megadóztatni a nyugdíjakat, amíg kormányzunk, és amíg Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Már nem sokáig!) 15 évvel ezelőtt a szocialisták (Közbeszólás az MSZP soraiból: 27 százalékos áfával...) célja volt a magán-nyugdíjpénztári rendszer felépítése, ennek következtében a nyugdíjjárulék egy részének kivonásával növekedett a Nyugdíj-biztosítási Alap hiánya. Júliusban fogadtuk el azt a törvényjavaslatot, amely előírja, hogy a nyugdíj alapjául szolgáló átlagkeresetet továbbra is a nettósított keresetekből kell kiszámítani, és a szolgálati idő szerinti mértékskála sem változik.

Sok nyugdíjba készülő aggodalmát szeretném eloszlatni, amikor megismétlem: jövőre is úgy kell a nyugdíjat kiszámítani, mint az idén. Kérek mindenkit, hogy a szocialisták riogatását ne higgyék el, hazudnak!

Köszönöm szépen. (Novák Előd: Biszku Bélával mi lesz? - Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  176 - 178  Következő    Ülésnap adatai