Készült: 2021.05.13.04:39:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2012.11.26.), 110. felszólalás
Felszólaló Jávor Benedek (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JÁVOR BENEDEK (LMP): Köszönöm a válaszát, államtitkár úr. Sajnos a lényegi kérdésre nem kaptam választ, hogy honnét lesz a pénz. Ön hitelfelvételről, kötvénykibocsátásról beszél, ennek bizony meglesz a költsége az állami költségvetésben, és ezek a most becsülhető hitelköltségek nagyobbak, mint a Paksi Atomerőmű bevétele. Tehát egész egyszerűen ennek a beruházásnak a pénzügyi megvalósíthatósága rendkívül kétséges.

Ami pedig a nagy parlamenti összhangot illeti, hát ezt a nagy parlamenti összhangot az önök által oly sokszor kritizált szabad demokrata és szocialista képviselőkkel együtt hozták meg. Azt gondolom, hogy számomra ez nem meggyőző, hogy önök az előző ciklusban ezt a döntést ebben meghozták. Az ombudsman a jelentésében kritizálta azt a jelentést, előkészítetlennek, nem kellően megalapozottnak tartva azt.

Tehát azt gondolom, pusztán az, hogy egy ilyen elvi hozzájárulás született, nem válasz arra, hogy honnét lesz forrás ennek a beruházásnak a kivitelezésére, és erre sajnos ön sem adott választ. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Továbbá tendert kiírni egy beruházásra, aminek nem tisztáztuk a finanszírozási forrásait, ne haragudjon, ez olyan súlyos felelőtlenség, amit önök nem vállalhatnak.

Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

(15.50)
Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai