Készült: 2020.04.05.08:57:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

86. ülésnap (2019.10.22.), 20. felszólalás
Felszólaló Tuzson Bence (Fidesz)
Beosztás Miniszterelnökség államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 5:11


Felszólalások:  Előző  20  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TUZSON BENCE, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Az embert mindig érik meglepetések itt az Országgyűlés falai között is, bár nem kéne, hogy meglepetések érjék, főleg, ha egy DK-s képviselő próbál erkölcsi kioktatást tenni bárki irányába, hiszen ne felejtsük el, mégiscsak önök voltak azok, az önök kormánya, akik a legkorruptabb kormányzást hajtották végre, a legkorruptabbak voltak minden tekintetben (Z. Kárpát Dániel: Kezdtek felnőni hozzájuk!), és az évszázad korrupciós ügye, a metróügy is  azt hiszem, nem kell ezt sokszor hangsúlyoznom  az önök ideje alatt, az önök közreműködésével valósult meg. Önök voltak azok (Arató Gergely: Hol a vizsgálat ebben az ügyben?), önök voltak azok, akik be is ismerték a végén, hogy hazudtak, hazudtak, és hazugságban tartották az egész országot. Önök voltak azok, akik erőszakot alkalmaztak a magyar emberekkel szemben. Önök voltak azok, akik kivezényelték a rendőrséget, és emberek szemét ütötték ki, országgyűlési képviselőket verettek meg. (Z. Kárpát Dániel: Ti meg nem számoltattátok el! Egyetlen rendőri vezető nem került rács mögé!) Önök bármilyen alapot éreznek arra, hogy erkölcsileg bárkit kioktassanak? Éreznek erre bármilyen alapot?A saját pártjukat, az MSZP-t is tönkretették! Nézze meg a mostani választási eredményeket! A mostani választási eredmények alapján a Fidesz-KDNP-szövetség az országban a választást megnyerte, köszönjük is annak az 51 százaléknak, aki ránk szavazott ezen a választáson. De mégis az a párt, amelynek az elnöke volt Gyurcsány Ferenc, mondjuk, Pest megyében az MSZP egykori elnöke, aki elindította a lejtőn az MSZP-t, be sem jutott a Pest megyei közgyűlésbe, az 5 százalékot sem érte el. Ennek a választásnak akár, mondjuk, Pest megyében a nagy vesztese pont az önök pártja, a DK. Az önök pártja az, hiszen egy parlamenten kívüli párt, amely meg sem jelenik  meg sem jelenik , a Momentum, hihetetlen módon megverte önöket. Hihetetlen módon megverte önöket! Míg a Fidesz-KDNP több mint 50 százalékot kapott Pest megyében is  Pest megyében is , addig az önök pártja (Arató Gergely: Öttel kevesebbet, mint legutóbb!) tizenegypár százalékot ért el úgy, hogy egyébként ennek több mint egyharmadát kapta egy parlamenten kívüli párt.

Azt meg kéne érteniük, hogy ez az erkölcsi kioktatás és ez az erkölcsi magatartás odavezet, hogy ezt a pártot is majd le kell húzni a süllyesztőben. El fog tűnni az önök pártja. Ellenzékváltó hangulat van az ellenzéken belül. (Arató Gergely, nevetve: Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt, államtitkár úr, jó reggelt!) Ezt kéne önöknek megérteni. A Momentum új ellenzéki pártként tűnik fel és érkezik fel önökre. Ennek megfelelően az erkölcsi kioktatás ma sem és a múltban sem fogadható el önöktől. Mi vagyunk azok, akik lezárjuk ezeket a kérdéseket. (Arató Gergely: Borkai még polgármester, nem?) A miniszterelnök úr teljesen egyértelműen elhatárolódott minden ilyen cselekedettől. Az az ember nem tagja, ma nem tagja a Fidesz-KDNP-nek. (Z. Kárpát Dániel: Együtt kormányozzátok Győrt!) Részünkről ez az ügy le van zárva. Van egy fal, a fal egyik oldalán vagyunk mi, a falnak a másik oldalán pedig azok, akik ilyeneket tesznek. (Arató Gergely: A pénzt meg alul rakjátok át a falon!) Önöknek is így kéne viselkedniük!

Ne feledjék el, mi történt Kispesten! Kispesten egy önkormányzati képviselő az önök soraiból, a baloldal soraiból arról beszél, hogy százmillió forintokat lehet keresni? Százmillió forintokat? Sokkal többet, mint ami az önkormányzati képviselő tiszteletdíja? Mindezt egy olyan buliban, ami egy valós drogbuli, meg lehet egymás között beszélni? És ez az ember ma is ott mozog a baloldalon? Semmilyen elhatárolódás nincsen önök részéről ezzel kapcsolatban? (Arató Gergely: Ez nem így van! Ez egyszerűen nem igaz!) Magukévá teszik ezt az egész cselekménysort? Ez azért van, mert önök a múltban is ilyenek voltak, a jelenben is ilyenek, és a jövőben is ilyenek lesznek. Önöktől erre számíthatunk, ilyen magatartásra. Ez a természetes az önök oldalán.

És mi történik a baloldalon, a másik oldalon, az ellenzéki oldalon? (Arató Gergely: Semmit nem tanultatok a budapesti eredményből!) Egyszerűen összenő minden, ami összetartozik, a Jobbik, az MSZP, a DK, az a DK, amelytől korábban a Jobbik teljes egészében elhatárolódott, és egyetlenegy közösséget alkot (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Emiatt fogtok bukni! Arcátlanság, hogy ezt meg meritek tenni! Mikor lesz Győrben új választás? Mikor hagyjátok ezt abba?), egy közösséget kezd alkotni (Dr. Brenner Koloman: Arcátlanság!), egy olyan közösséget, amit most ellenzéki közösségként tartunk számon. (Dr. Brenner Koloman: Szégyelld magad! Álkeresztények és áldemokraták vagytok!) Budapest városában arra sem képesek (Zaj.  Az elnök csenget.  Közbeszólások a Jobbik soraiból: Álkeresztények, áldemokraták vagytok! Véded Borkait!), arra sem képesek, hogy egy saját jelöltet állítsanak, hanem egy legkisebb pártnak valamilyen jelöltjét elindítják polgármesternek. (Dr. Brenner Koloman: Áldemokraták vagytok!) Fontos az, és alapvetőnek tartom azt (Dr. Brenner Koloman: Kommunisták vagytok!  Zaj.  Az elnök csenget.), alapvető kérdésnek tartom azt, hogy tegyen rendet, és ez az önök kötelessége, tegyenek rendet az ellenzék soraiban, az ellenzék korrupciós ügyeivel számoljanak le. (Z. Kárpát Dániel: Ne támogassátok Borkait!) Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  20  Következő    Ülésnap adatai