Készült: 2020.04.09.23:21:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

86. ülésnap (2019.10.22.), 18. felszólalás
Felszólaló Arató Gergely (DK)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:16


Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ARATÓ GERGELY (DK): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! A fél ország tanakodott azon, hogy mégis mit jelenthet az az Orbán Viktor által bejelentett, a keresztény szabadság eszményére épített életforma. Mi a DK-ban, ismerve az önök szóhasználatát és valósághoz való viszonyát, abban biztosak voltunk, hogy a kereszténységhez és a szabadsághoz nincsen köze, de azon sokat tanakodtunk, hogy mégis mi az a mély és magasabb rendű élet, amit nekünk ajánl a miniszterelnök.Most már tudjuk! A választ az önök győri polgármestere, Borkai Zsolt adta meg nekünk és az országnak. A hírekből és a videókból úgy tűnik, hogy a keresztény szabadság az, ha valaki fideszes polgármesterként szétlopja a saját városát, a lopott pénzből pedig prostituáltakkal bulizik külföldi luxusjachtokon, kólacsíkok, Fekete Pákó és egyéb tudatmódosítók fogyasztása közben.

Most már értjük, hogy miért kell az önök keresztény életmódjához annyi uniós pénz, annyi kastély, annyi jacht, annyi helikopter és magánrepülő. Most már azt is értjük, hogy miért szoktak annyit beszélni minden választás előtt arról, hogy az ellenzék az önök életmódját, kultúráját fenyegeti.

Önök nyilván pontosan ugyanezt csinálják Győrtől Debrecenig, polgármestertől miniszterig, amit Borkai úr. Önöket ez köti össze, ez a magasabb rendű élet, amelyről olyan ájtatosan tudnak beszélni. Ez az, amit féltenek minden választás előtt, nehogy ott kelljen hagyniuk az európai uniós pénzből eltartott kéjhölgyeket. Ez az igazság!

Nagyon sajnálom a fideszes politikusok feleségeit és családjait, mert az, amit Borkai Zsolttól láttunk, méltatlan bármely családhoz. És ezért a magánbirtok, a sportkocsi, a kamuállás, a lakás nem kárpótol.

Mondhatják, hogy miért beszélek magánéleti kérdésekről, de ne feledjék el, hogy önök azok, akik mindezt berángatták a napi politikába. Önök akarják megmondani, hogy kik tekinthetik magukat családnak. Önök akarják megmondani, hogy kinek, mikor és hány gyereket kell szülnie. Önök akarják megmondani, hogy melyik nemnek mi a princípiuma, és hogy milyen a normális szerelem. Évek óta hallgatjuk ezeket az álszent, magánéletbe beavatkozó kinyilatkoztatásokat, többek közt itt, e falak között is. Hát, most engedtessék meg nekem is, hogy megmondjam erről a véleményemet! Mi a Demokratikus Koalícióban nem akarjuk megmondani senkinek azt, hogy milyen legyen a magánélete, és hogy hogyan éljen, de ezt nem tartjuk az egészséges családi élet részének.

Miniszterelnök Úr! Ezt nem videóra venni beteges, hanem megcsinálni! És tudja, mi az, ami még ennél is betegesebb? Szétlopni a várost és az országot, kokainozni, nemzetközi örömlány-találkozót szervezni, és utána erkölcsről, családról, kereszténységről prédikálni. Na, ez tényleg beteges! És nem csak Borkairól beszélek! És ne mondják, hogy olyan hú, de nagyon fel vannak háborodva azon, amit Borkai Zsolt csinált! Ne mondják, mert önök még csak ki sem zárták a pártból, nemhogy lemondatták volna a polgármesterségről! Amikor felismerték, hogy milyen politikai károkat okozhat, ha az emberek megtudják, hogy kik önök valójában és hogyan is élnek, akkor szépen megkérték Borkai barátjukat, hogy legalább formálisan lépjen ki a Fideszből, bár ez is csak másodszorra sikerült. De persze semmi harag! Ettől még a Fidesz és Borkai együttműködésben irányítják majd Győrt, és ha önökön múlik, akkor zavartalanul folyhat tovább a közpénzjelleg elvesztése a városban.

Ennél szebb és beszédesebb reakció csak az lett volna, ha megpróbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Mondjuk, hogy a hajón lévő hölgyek meg voltak keresztelve, sőt bérmálkoztak is, hogy a kokaint felszentelte az egyházmegye, és különben is a kiruccanás tavaly pünkösdkor történt  hát, ők így ünnepeltek a keresztény szabadság jegyében.

Önök azért voltak ilyen puhák Borkai Zsolttal, mert valójában egyikük sem ítéli el azt, amit tett. Önöknek nincs bajuk a lopással, nincs bajuk a korrupcióval, nincs bajuk a prostituáltakkal. Önöknek ez teljesen rendben van, ezek a fideszes elit attribútumai. Önöknek a lebukással van bajuk! Az a ciki, nem az „add ide a didit”!

Mondjuk ki: önök álkeresztények! Önök képmutató helikopterkeresztények, akik ugyanúgy szavazatokat akarnak kifacsarni a keresztből, mint a nemzeti lobogóból.

És most simán feláll majd valamelyik, erre rendszeresített államtitkár, hogy megvédje tőlem a kereszténységet. Ne tegye! A kereszténységet, a hívő embereket önöktől kell megvédeni! Azoktól, akik politikai termékké silányítják és saját hitványságuk takarójának használják föl mások hitét.

Ha még mindig nem értik, hogy miről beszélek, üssék fel Máté evangéliumának 21. fejezetét. Ott szerepel az a történet, amikor Jézus megtisztítja az úr templomát a kufároktól, mondván: „Meg van írva: Az én házamat imádság házának nevezik: ti pedig rablók barlangjává teszitek”. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

(9.50)

Ebben a történetben önök a kufárok, önök a rablók. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a DK soraiból.)
Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai