Készült: 2020.08.05.13:31:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

99. ülésnap (1999.11.10.), 144. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:35


Felszólalások:  Előző  144  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt ellenzéki Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy nem teljesen felel meg a valóságnak az az állítás, hogy a mostani kormánykoalíció a Bokros-csomag elképzeléseinek a folytatója. Azt hiszem, elég belegondolni az elmúlt időszaknak a különböző döntéseibe a családpolitikától kezdve sok egyéb területen.

Ugyanakkor én nagy érdeklődéssel és meglepődve hallottam, hogy e bizonyos gazdasági folyamatok megítélésében azonosan ítéli meg a helyzetet a kormány, a kormánypártok, illetve az ellenzék.

Én egész félévben azt hallottam, hogy mennyire irreálisak a kormánynak a különböző gazdaságpolitikai célkitűzései erre az évre vonatkozóan, az inflációs célkitűzés megvalósíthatatlanságától kezdve a gazdasági növekedés irreális voltáig. Emlékezni kell, a tavalyi költségvetés vitájában a képviselőtársaink rendre ezzel ostromolták a kormánypártokat, illetve a kormányt, hogy ezek az elképzelések tarthatatlanok. Most én úgy látom, hogy ezek a célkitűzések, amit erre az évre megfogalmazott a költségvetés, a különböző nehéz helyzetek ellenére tarthatóak lesznek.

Úgyhogy egyáltalán nincs arról szó, hogy bármiféle módon is azonosan ítélnénk meg a helyzetet. Az a helyzet, ami idén a gazdaságban előállt, az önök véleménye szerint egy évvel ezelőtt elképzelhetetlen és tarthatatlan volt.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  144  Következő    Ülésnap adatai