Készült: 2020.08.05.01:40:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

96. ülésnap (1999.10.22.), 56. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársam! Úgy érzem, a tények önt nem zavarják különösen, sem az, ami a költségvetésben le van írva. (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból.) Sokadszor mondom már el, az önkormányzatok támogatása 633 milliárdról 680 milliárdra növekszik az elkövetkezendő időszakban. Valóban van egy átrendezés, de az, hogy az önkormányzatoktól pénzt von el ez a költségvetés, nem felel meg az állításnak. 1994-98 között, amíg önök kormányon voltak, valóban történt ilyen, de most az önkormányzatok támogatása reálértékben növekszik.

Valóban történik egy jövedelemkiegyenlítés, de meg kell mondjam, hogy ugyanilyen jövedelemkiegyenlítésért küzdenek az ön fővárosi képviselőtársai, mert pontosan ilyen jövedelemkiegyenlítést szeretnének elérni a fővárosban akkor, amikor a forrásmegosztásba egyre nagyobb kerületi jövedelmeket kívánnak bevonni.

Lehet, hogy a tisztelt képviselőtársamat nem zavarja az sem, hogy a börtönök vezetőségének véleménye ellenében volt bíró, aki szabadságra engedett rabokat, akik utána bűncselekményeket követtek el. Azt kell mondjam, hogy az ország lakosságának 90 százalékánál jóval nagyobb részét ez az eljárás azonban zavarja (Közbeszólás.), és azt gondolom, hogy semmilyen problémát nem jelent, ha van politikus, aki ezt szóvá is teszi, hiszen ez semmiképpen sem egy rendjén való eljárás. Azt hiszem, hogy ezt bárki megfogalmazhatja, és semmiféle kísérlet nem történt arra, sem itt, sem más esetben, hogy a bíróságok döntését befolyásoljuk.

Azt hiszem, az sem helyes eljárás, ha egy hihetetlenül nagy összegű ügy több éven keresztül nem jut el az első érdemi tárgyalásig. Azt hiszem, hogy ezt sem csak egy adott miniszter, hanem az ország lakosságának nagy része kifogásolja. A jogállam megteremtése pontosan azt jelenti, hogy minden egyes ügyet jogszerűen vizsgálunk végig.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az FKGP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai