Készült: 2020.08.14.01:50:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap (1999.10.20.), 84. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ellenzéki Képviselőtársam! Szeretném felhívni a figyelmét, hogy amikor önök a magánnyugdíjpénztárba átlépőket tervezték, akkor 1,3 millió fővel kalkuláltak, ehelyett körülbelül 2 millióan léptek át. 50 százalékos hibával tervezni nem szerencsés, ez semmiképpen nem válik az előző kormány büszkeségére.

Bauer Tamás képviselőtársam közgazdász, tudja, hogy a létszámnövekedésből adódó terheket valakinek mindenképpen viselni kell, ennek komoly költségvetési kihatásai vannak. Mivel Bauer Tamás képviselőtársam közgazdász, ezért tudja azt is, hogy az az 50 milliárd forint, amit emleget, önmagában nem mond semmit. Az a lényeg, hogy az inflációhoz képest mekkora a nyugdíjak növekedése. Adhatunk 20 százalékos növekedést, hogyha 18 százalék az infláció, akkor a nyugdíjasok rosszabbul járnak, mint ebben az esetben. Éppen ezért kezeljük súlyuknak megfelelően a dolgokat, és lássuk azt, hogy a nyugdíjak emelkedése igazából csak az inflációhoz képest jelent valamit.

Önök a múlt évben, az előző költségvetés során vitatták azt, hogy a 11 százalékos inflációs prognózist teljesíteni tudja a kormányzat... (Bauer Tamás: Dehogy vitattuk!) - meg kell nézni a jegyzőkönyveket! Nos, mi ezt teljesítettük. A nyugdíjasokat és a nyugdíjakat a legnagyobb mértékben az infláció fenyegeti, és a kormány hosszú távon akkor teszi a legtöbbet a nyugdíjasokért, ha az inflációt le tudja szorítani, az inflációs várakozásokat csökkenteni tudja. Ebben az ellenzék sajnos nem partnere a kormánynak.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai