Készült: 2020.08.05.01:29:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

106. ülésnap (1999.12.07.), 44. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:18


Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az 1100 fő alatti települések iskoláival kapcsolatos véleményt szeretném pontosítani.

Itt nem arról van szó, hogy ebben a költségvetésben és az előző költségvetésben ezek a kistelepülési iskolák rosszul jártak volna. Sőt, az előző évben az 1100 fő alatti települések iskoláztatását kiemelt összeggel támogattuk. Ez a támogatás az idei évben tovább növekedett. Azt mondtuk, hogy ha ezek az iskolák csak 1-4. évfolyamot tudnak fenntartani, olyan kevés gyermek jár ezekbe az iskolákba, akkor a tavalyi 22 ezer forintos támogatás az idén 46 ezer forintra növekszik. Hihetetlen nagy a növekedés! Abban az esetben azonban, ha több gyerek van a településen, 1-8. osztályt tart fenn ez a kistelepülés, akkor sem veszti el ezt a támogatás, hanem ez a támogatás 22 ezer forintról 24 ezer forintra növekszik.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy két évvel ezelőtt semmiféle támogatás nem volt, úgyhogy itt mindenképpen azt lehet mondani, hogy már az előző évben is, de idén még inkább az 1100 fő alatti települések iskolái lényegesen kedvezőbb helyzetbe kerülnek.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai