Készült: 2020.08.12.15:26:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

100. ülésnap (1999.11.11.), 10. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! A minőségi bérpótlék nem szűnt meg teljes egészében, pedagógusonként 1500 forint maradt ott kiemelt munkavégzésért járó támogatásként.

Valóban azt gondoljuk, hogy abban az esetben, amikor a minőségbiztosítás területén megfogalmazódnak konkrétan annak a feltételei, hogy értékelni tudjuk konkrétan a pedagógusok munkáját, abban az esetben szerencsés, ha van erre pénz az iskoláknál, hogy ezt anyagilag is dotálni tudják.

Amiért igazából a kétperces hozzászólásra jelentkeztem, az a kistelepülések kiegészítő normatívája. Nagy vita volt a bizottsági ülésen ezzel kapcsolatosan. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 1999-től az 1100 fő alatti kistelepüléseket plusznormatívával támogatja a kormány, a jelenlegi kormánytöbbség.

 

(8.30)

 

Eddig ez nem volt így, tehát a kistelepülések kedvezőbb helyzetbe kerültek... (Dr. Takács Imre: Fül-orr-gégészeti rendelésre kell mennem, nem hallom.) Elnézést, másik mikrofont tettem fel... Tehát a kistelepülések kedvezőbb helyzetbe kerültek, mint voltak eddig. Igazából annyi történt, hogy az előző évben bevezettük ezt a normatívát 22 ezer forinttal, és ez a normatíva abban az esetben, ha első négy osztályt tart fenn a település, 46 ezer forintra növekszik. Ugyanis akkor tart fenn 1-4. osztályt a település, ha nagyon kicsi a gyerekek létszáma. Itt mindenképpen indokoltnak tartjuk a plusztámogatást. Ha fenntart nyolc osztályig osztályt az általános iskola, illetve a település, akkor nem az van, hogy elveszik ez a pénz, hanem az történik, hogy a 3000 fő alatti települések normatívája jár rá, ami 24 ezer forint. Ez az 1999 előtti időszakhoz képest (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) jelentős előrelépést jelent.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai