Készült: 2019.10.21.06:00:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

25. ülésnap (2006.10.25.), 117. felszólalás
Felszólaló Dr. Zombor Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:23


Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ZOMBOR GÁBOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy picit, ha lehet, akkor orvosként visszamegyek a szakmába ezzel kapcsolatban; amellett, hogy a tegnapi napon az önök koalíciós képviselőtársai a bizottsági ülésen fasisztának neveztek bennünket - tehát szerintem helyre kéne tenni a dolgokat azon a részen is.

Nagyon sok vád ér bennünket azzal kapcsolatban, amikor megpróbálunk érveket mondani a törvényjavaslattal kapcsolatban, hogy védünk bizonyos szűk érdekköröket. Szeretném elmondani, hogy az én feleségem gyógyszerész, a Gyógyszerész Kamara kétszer utasította el a személyijog-kérelmét, tehát engem olyan vád nem érhet, hogy ilyen érdekköröket védek.

(13.30)

De ez a törvényjavaslat azért rossz és azért veszélyes, mert egy biankó törvényjavaslat, nem tudjuk, hogy mi fog történni. Amiről beszélünk, és talán azért, mert nem orvos - van orvoskolléga -, tudja jól, hogy a gyógyszerek hatásmechanizmusában, a gyógyszerek felírásában, a gyógyszerek használatában nagyon sok kockázat van. Itt nem arról beszélünk, hogy mi riogatni szeretnénk az embereket, de ha belegondolunk abba, hogy valakinek fája a hasa, fájdalomcsillapítót fog bevenni, elfedi a tüneteket, és nem megy orvoshoz, és nem megy orvoshoz azért sem, mert, mondjuk, vizitdíjat kell fizetni, és elmegy a drugstore-ba vagy a benzinkútra, és beveszi a fájdalomcsillapítót, lehet, hogy sokkal nagyobb problémát fogunk okozni neki. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

Tehát nekem a fő problémám a törvényjavaslatnak ezzel a részével az, hogy majd külön jogszabály fogja rendezni, nem tudjuk, hogy mi fog történni.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai