Készült: 2021.05.15.15:34:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2017.06.13.), 95. felszólalás
Felszólaló Dr. Hiller István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  95  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HILLER ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Nagyon köszönöm a lehetőséget. Köszönöm mindazok vélekedését, akik ennek a gyalázatos törvénynek a visszavonása mellett érveltek.

Pósán képviselő úrnak, aki a Fidesz nevében beszélt, tisztelettel ajánlom a mai nap benyújtásra került amicus curiae 9. lábjegyzetét, mert az előbb felsorolt, a magyar jogásztársadalom négy kitűnősége erre az érvre, amit képviselő úr mond már többször, a következőt írják: „Csupán az érvelés teljességének kedvéért utalunk arra az alkotmányjogi szempontból értelmezhetetlen, a politikai kommunikációban gyakran felmerülő érvre, amely szerint az érintett egyetemek, mint a törvénymódosítás valószínű címzettje, a Közép-európai Egyetem, az új szabályozás után is működhetnek tisztán magyarországi egyetemként. Egy jog alkotmányellenes korlátozását nem igazolja az, hogy nem minden jogot vonnak el. Egyetemi autonómia csak működő egyetemek esetén lehetséges.” Ez, kérem, akadémikusok, egyetemi professzorok világos állásfoglalása.

Ami viszont nem jogi állásfoglalás, hanem szintén a mai napon Strasbourgban elhangzott vélemény, szeretném szintén idézni: „A budapesti Közép-európai Egyetem rendkívül fontos az európai és a magyar felsőoktatás számára egyaránt, ezért mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy folytatódjanak a tárgyalások.” Ezt Navracsics Tibor mondta, az önök korábbi párttársa, az önök korábbi frakciótársa, az önök frakcióvezetője, most európai uniós biztos. Ma, néhány órával ezelőtt Strasbourgban. Önök totál mást mondanak. Vonják vissza! Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  95  Következő    Ülésnap adatai