Készült: 2021.06.24.20:14:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

143. ülésnap (2020.06.29.), 26. felszólalás
Felszólaló Hollik István (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:05


Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt négy hónapban bebizonyítottuk, hogy a koronavírus-járvány okozta globális válság csak nemzetállami keretekben oldható meg. Magyarország büszke lehet önmagára, hiszen ezt a válságot sikerrel lezártuk.A sikeres védekezés alapvetően három pilléren nyugodott: a kormány gyors intézkedésein, reakcióján, a járványügyi szakembereink felkészültségén, valamint azon, hogy a kormány olyan intézkedéseket hozott, amelyekkel az emberek túlnyomó többsége egyetértett, és éppen emiatt be is tartott. A magyarok megértették, hogy a koronavírus okozta válsághelyzeten csak közösen, nemzeti összefogással, nemzeti egységben tudunk túllendülni.

Az első hullámon most már túl vagyunk, de mivel a veszély még nem múlt el, ezért fontos, hogy a kormány a lehető legszélesebb körben, a gazdaság újraindításától a járványügyben hozott védelmi intézkedésekig kikérhesse a magyar polgárok véleményét. Ezt a célt szolgálja a nemzeti konzultáció, amellyel a Fidesz-KDNP-kormányzat ez idáig számos alkalommal élt. A konzultáció lényege, hogy sorsfordító, nagy horderejű kérdésekben a kormány iránymutatást kapjon, hogy a többség akarata szerint tudjon cselekedni.

Azt azonban látjuk, hogy ez nem mindenkinek tetszik. A baloldal, amely kivonta magát a vírus elleni küzdelemből, és csak a saját hazugságai gyártásával és kamuvideók forgatásával volt elfoglalva, ezúttal is a nemzeti konzultációt támadja. A nemzeti konzultáció kihirdetésének pillanatában már minden baloldali párt, Gyurcsány Ferenctől a „ballikig” támadásba lendült, nyilatkozataikban és felszólalásaikban szembefordultak a nemzeti konzultációval. De itt nem álltak meg.

Persze lehetne azt mondani, hogy a nemzeti konzultáció baloldali támadása csupán része a napi pártpolitikai csatározásoknak, de én azt gondolom, hogy ennél sokkal súlyosabb az ügy. Hiszen amikor önök, tisztelt baloldali képviselőtársaim, a konzultációt támadják, akkor végső soron mindig szembefordulnak a magyar emberekkel.

Emlékezzünk vissza, hogy egy nemzeti konzultációban a magyar emberek kiálltak a rezsicsökkentés mellett (Z. Kárpát Dániel: Bohóc! Te mondod?), önök viszont nem a magyar emberek, hanem a multicégek oldalára álltak. Amikor arról kérdezte meg a kormány egy másik konzultációban az embereket, hogy milyen módon lehetne további támogatást adni a családoknak, önök akkor sem álltak a családok mellé. Vagy éppen, amikor 2017-ben egy másik konzultációban a magyar emberek egyértelművé tették, hogy nem kérnek a kötelező kvótából és az illegális bevándorlásból, önök akkor sem a magyar emberek mellé álltak, hanem a brüsszeli bevándorláspárti politikustársaik mellé.

De úgy látszik, hogy még képesek voltak szintet lépni ezután is, hiszen Szél Bernadett és Hadházy Ákos odáig ment el, hogy arra buzdítanak törvénysértő módon magyar embereket, hogy ne töltsék ki a konzultációs íveket.

De úgy látszik, hogy még ez sem volt elég. A hétvégén nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen egy egyértelműen, azóta tudott módon baloldali aktivista kiveszi más postaládájából a nemzeti konzultációt, és ellopja azt. (Dr. Brenner Koloman közbeszól.) Tehát a baloldali pártok odáig is elmennek, hogy most már arra buzdítják az aktivistáikat, hogy lopják ki mások postaládájából a nemzeti konzultációt. Ilyen demokraták önök? Ennyire félnek a magyar emberek véleményétől? (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.)

Tehát összefoglalóan azt lehet mondani, hogy a baloldal odáig jutott, hogy most már nem csak Korózs Lajos-féle baloldali kamuvideókat gyárt, de a nemzeti konzultációs íveket is kilopatja mások postaládájából, így akarják elhallgattatni a magyar embereket, hogy ők el tudják mondani a véleményüket a bevándorlásról, a járvány elleni védekezésről, a magyar gazdaság, Magyarország gazdasági szuverenitásáról és az unokáinkat is eladósító második Soros-tervről.

Egyértelműen látszik tehát, hogy most sem a magyar emberek oldalán állnak. Persze ez nem újdonság a baloldal politikájában. Önök akkor sem kérdezték meg a magyar embereket, amikor önök voltak kormányon, és emelték a rezsi árát, vagy amikor éppen a devizahiteleket rászabadították az országra, vagy amikor éppen vizitdíjat és tandíjat akartak bevezetni.

Így állunk tehát. Miközben mindenki azon dolgozik, hogy Magyarország a lehető leghamarabb kikerüljön a koronavírus okozta válsághelyzetből, a baloldal továbbra is szabotázsakciót valósít meg, csak azért, hogy a hatalmat megszerezze.

A Fidesz-KDNP viszont továbbra is kiáll a demokratikus értékeink mellett, és arra kér mindenkit, hogy a baloldal akadályozása ellenére töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultáció íveit. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti sorokból.)

(13.10)
Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai