Készült: 2019.11.13.20:34:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 232. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Videó/Felszólalás ideje 4:20


Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, jegyző úr. Felhívom figyelmüket, képviselőtársaim, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az első kiegészítő ajánlás 5. és a második kiegészítő ajánlás 3. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. Kizárják az első kiegészítő ajánlás 1. pontját is, amelyről az MSZP képviselőcsoportja külön szavazást kért. Erre figyelemmel tehát erről sem határozunk.

Most az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés, az első kiegészítő ajánlás 1. pontja kivételével. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 182 igen szavazattal, 4 nem szavazat ellenében, 78 tartózkodás mellett a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.

Az ajánlás 1. pontjában Deák András a preambulum módosítását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 96 igen szavazattal, 168 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elutasította a módosító indítványt.

Az ajánlás 4. pontjában Deák András a 4. § (4) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a készletezési kötelezettség az állam tulajdonában lévő tárolóban tárolt földgázzal is teljesíthető legyen. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító indítványt 80 igen szavazattal, 186 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 5. pontjában ugyancsak Deák András képviselő úr a 4. §-t új bekezdéssel egészíti ki. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 81 igen szavazattal, 184 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el az indítványt.

Az ajánlás 6. pontjában Deák András a 4. §-t a biztonsági készletek tárolására vonatkozó szabállyal egészíti ki. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 78 igen szavazattal, 184 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 12. pontjában Deák András a 16. § (1) bekezdésének módosítását javasolja. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 82 igen szavazattal, 184 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el a javaslatot.

(22.40)

A második kiegészítő ajánlás 6.,valamint a harmadik kiegészítő ajánlás 4. pontjában a gazdasági bizottság a készletezési törvényt új, alternatív tartalmú rendelkezéssel egészíti ki.

Először a harmadik kiegészítő ajánlás 4. pontjáról szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 31 igen szavazattal, 233 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító indítványt.

Így tehát most a második kiegészítő ajánlás 6. és 7. pontjait teszem fel szavazásra, a köztük lévő összefüggés alapján. A környezetvédelmi bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 3 igen szavazattal, 264 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította az indítványt.

Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek... Igen, Göndör István frakcióvezető-helyettes úr kért ügyrendben szót.
Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai