Készült: 2021.01.23.17:10:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

331. ülésnap, 68. felszólalás
Felszólaló Vágó Gábor (LMP)
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:13

Felszólalások:  <<  68  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VÁGÓ GÁBOR (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Azon egyszerű oknál fogva nem tudom elfogadni a válaszát, mert nem adott választ a kérdésre. Az volt a kérdésünk, hogy vizsgálják-e külön az ezekben a stratégiai megállapodásokban részt vevő partnereknek az adózási tevékenységét - nem válaszolt rá egy szót sem.

Államtitkár úr, most komolyan azt gondolja, hogy azok után, amit az ön minisztériuma elkövetett az online pénztárgépek bevezetésének az ügyében, az után a káosz után komolyan azt várják el, hogy fehéredjen a gazdaság, amikor sok ezer kisvállalkozót a feketegazdaságba taszítottak?

Tisztelt Államtitkár Úr! Mi nem azt mondtuk, hogy az állam segíti ezt a hálózatot, hanem azt mondtuk, hogy nem kellő gondossággal jártak el akkor, amikor fennmaradhatott éveken át, 2007 óta ez a hálózat. És hogy tudunk-e valami konkrétumot, tudunk-e valami biztosat? Ez pontosan magukon múlik, tisztelt fideszes és MSZP-s képviselőtársaim, hiszen ha van vizsgálóbizottság, akkor tudunk konkrétumot, tudunk biztosat mondani; addig csak azt látjuk, hogy ki az (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), aki el akar bújni a vizsgálat elől.

Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

Felszólalások:  <<  68  >>    Ülésnap adatai