Készült: 2021.08.01.15:21:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

35. ülésnap (2018.10.30.), 124. felszólalás
Felszólaló Hajdu László (DK)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HAJDU LÁSZLÓ (DK): Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Én a salátatörvényből, a hat törvényt módosító előterjesztésből csak egyetlen részhez szeretnék hozzászólni, amely a munka törvénykönyvét úgy módosítja, hogy úgy is el lehet térni a munka törvénykönyvétől a jövőben, ha ezt elfogadjuk, hogy csökkenti a kollektív szerződésben, ami nem kerül kifejtésre, a munka törvénykönyve adta lehetőségeket, vagy a kollektív szerződésben növelheti azokat.

(15.50)

Én egyre térek ki mindössze, a tankerületi, tehát a KLIK-féle közalkalmazotti foglalkoztatottak esetére, amikor  már elhangzott  az igazgatónak nincs valóságos munkáltatói jogköre. Gondolná az ember, hogy a tankerületi igazgatónak, aki 15-20 iskola főigazgatója vagy valami hasonló, azt gondolná az ember, hogy ott viszont van munkáltatói jog, de a valóságban senkinek sincs igazi joga. Hol lesz az a jog? Mondjuk, Budapest esetében két kerületnek van egy tankerületi igazgatója. Kinél van a jog? Vagy a budapesti tankerületinél lesznek ezek a jogok?

A következőt látom belőle. Ezzel a megállapodással, a kollektív szerződéssel, ha egyik iskolából a másikba menve, akár három iskolában jön össze a 8 órája annak a tanárnak, akinek az órája a saját iskolájában nem tud összejönni, a jövőt illetően ezzel a módosítással már nem kerülhet munkaügyi bíróság elé  egy történelemtanár tanít még három iskolában is történelmet, hogy összejöjjenek az órái , hanem ezen módosítás keretében a közalkalmazott oda megy, ahová küldi a munkáltatója, mert olyan kollektív szerződést fognak elfogadni, hogy ezt kell tennie.

Köszönöm szépen. (Taps a DK és az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai