Készült: 2020.12.02.19:22:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

252. ülésnap (2002.02.26.), 124. felszólalás
Felszólaló Dr. Deutsch Tamás (Fidesz)
Beosztás ifjúsági és sport miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. DEUTSCH TAMÁS ifjúsági és sportminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Magyar Köztársaság Országgyűlése 2000 decemberében teljes egyetértéssel, csupán két képviselőtársunk tartózkodása mellett fogadta el a kábítószer-fogyasztás visszaszorítását célzó nemzeti stratégiát.

Az akkor meghozott döntésünk értelmében rendszeresen be kell számolnia a kormánynak ennek a nemzeti stratégiának a végrehajtásáról, arról, hogy hogyan és mit tett a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása érdekében. Első alkalommal tett eleget a kormány ennek a beszámolási kötelezettségének. Az Országgyűlés asztalán fekvő jelentés arról ad tanúbizonyságot, hogy a nemzeti stratégia végrehajtásának első esztendejében közösen állami és önkormányzati szervezetek, civil és egyházi közösségek milyen eredményeket értek el a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása tekintetében.

Én szeretném megköszönni mindenkinek a felszólalását, támogató véleményét. Azt hiszem, a magunk mögött hagyott esztendők alapján, az elvégzett közös munka alapján azt mondhatjuk el, hogy végre láthatjuk, hogy nem vagyunk védtelenek, nem vagyunk eszköztelenek a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása tekintetében, sikerült azt a büntető jogszabályok módosításával, a széles körű, több százezer fiatalt elérő megelőzési programokkal elérnünk, hogy 2000-ben, 2001-ben - egy évtizednyi negatív tendenciát megállítva - nem nőtt tovább a kábítószert kipróbálók, a kábítószert fogyasztók aránya. Azt gondolom, hogy a nemzeti stratégia elfogadásakor kialakult egyetértésnek a stratégia végrehajtása során is érvényesülnie kell, ez jelentheti annak a zálogát, hogy Magyarországon csökkenjen a kábítószer-fogyasztás.

Kérem a képviselőtársaimat, hogy az országgyűlési határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai