Készült: 2020.08.09.17:29:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

129. ülésnap, 225. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka általános vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:28

Felszólalások:  <<  225  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az előterjesztés elfogadásáról kell most döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek is észrevétele; gombnyomással jelezze! (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nincs.

(19.00)

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/8762. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 311 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Szili Katalin és Hegyi Gyula szocialista párti képviselők, továbbá Gusztos Péter és Gulyás József szabad demokrata képviselők önálló indítványát T/6473. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az előterjesztéshez érkezett módosító javaslatot nem fogadta el az Országgyűlés, most a törvényjavaslat eredeti szövegéről határozunk.

Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 284 igen szavazattal, 11 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett az előterjesztést elfogadta. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Bernben, 1980. május 9-én kelt nemzetközi vasúti fuvarozási egyezmény módosításáról Vilniusban elfogadott, 1999. június 3-án kelt jegyzőkönyv megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitája és a határozathozatal. Önök az előterjesztést H/8763. számon, a gazdasági bizottság ajánlását pedig H/8763/1. számon kapták kézhez.

Megadom a szót Gaál Gyula gazdasági és közlekedési államtitkár úrnak, a napirendi pont előadójának. Parancsoljon!

Felszólalások:  <<  225  >>    Ülésnap adatai