Készült: 2020.08.14.17:32:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

188. ülésnap (2004.11.22.), 391. felszólalás
Felszólaló Halmai Gáborné (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó Kulturális bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  391  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALMAI GÁBORNÉ, a kulturális és sajtóbizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A kulturális bizottság a mai napon tárgyalta az ORTT 2005. évi költségvetéséről szóló javaslatot.

Magát az ORTT-t a rádióról szóló törvény hozta létre még 1996-ban, és a médiatörvény alapján évente országgyűlési határozatban kell megállapítani az az évre szóló költségvetését. Éppen ezért a költségvetési bizottság ezt ez évben is beterjesztette az ORTT előzetes anyagai alapján. Ebben érvényesítette mindazokat a célokat, amelyeket a kulturális bizottság is meghatározott: az előző évekhez képest a szintre hozást, a szerkezetváltást, valamint a feladatnövekedéssel kapcsolatos kiadásokat beépítette a tervezetbe.

Maga a kulturális bizottság 11 igen és 5 nem arányában általános vitára alkalmasnak tartotta az előterjesztést.

Az ellenzék részéről felmerült kérdéseket nyilván itt a vitában is a másik oldal meg fogja fogalmazni. Mi csupán annyit jegyzünk meg, hogy a kulturális bizottság kormánypárti oldalának is lesz előterjesztése, módosító indítványa a javaslattal kapcsolatban, ez azonban nem a főösszegeket, hanem a belső arányokat változtatja majd meg, így mi mindannyian a tervezetet általános vitára alkalmasnak találjuk.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  391  Következő    Ülésnap adatai