Készült: 2020.08.11.07:00:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

267. ülésnap (2013.04.09.), 112. felszólalás
Felszólaló Dr. Gulyás Gergely (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:28


Felszólalások:  Előző  112  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GULYÁS GERGELY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. E rövid vitában egyedülálló jelenségre figyelhettünk fel, ami eddig az én rövid parlamenti tapasztalataim alapján nem jellemezte az Országgyűlés működését. Sőt, talán rögtön két ilyet is említhetünk. Az egyik, hogy minden frakció a javaslatot támogatásáról biztosította. Ennek örülök, és ezt köszönjük.

Másrészt pedig az eddig nem ismert, és unikális, egyedülálló kategóriába tartozott Bárándy Gergely képviselőtársam felszólalása, aki felszólalása kezdetén és végén is jelezte, hogy támogatja ezt a javaslatot, illetve az MSZP-frakció támogatja ezt a javaslatot, majd utána hosszan megindokolta, hogy miért rossz ez a javaslat, hogyan bontja meg a Btk. egységes rendszerét, milyen aktuálpolitikai célokat szolgál, mennyire káros és mennyire elfogadhatatlan. Ezért aztán eddig a bizottsági üléseknél azt tudtuk, hogy van többségi és kisebbségi vélemény, azt nem tudtuk, hogy frakción belül is van ilyen. Tehát az MSZP-frakció ebben az esetben csak kisebbségi előadót állított, aki a frakcióvélemény ismertetését követően elmondta, hogy ő maga miért nem ért egyet az előterjesztéssel.

(15.10)

Ezért a jövőben - ha annyi javaslatot szabad nekem egy másik párt frakciójának megfogalmazni - érdemes olyan jelöltet állítani vezérszónoknak, aki egyetért a párt frakciójának ezek szerint csak többségi és nem egységes döntésével. De egyébként a támogató szavazatokat - jöjjön az bármely frakcióból - köszönjük. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  112  Következő    Ülésnap adatai