Készült: 2021.04.15.12:42:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

113. ülésnap (2011.09.26.), 415. felszólalás
Felszólaló Dr. Staudt Gábor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:03


Felszólalások:  Előző  415  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én nagyon röviden egy újabb abszurdisztáni történésre hívnám fel a figyelmet, ami szintén az alkotmányügyi bizottság ülésén történt.

(22.10)

A 2. ajánlási pontról beszélek egyébként, ezt elfelejtettem jelezni az elején, amelyben a módosító javaslat arra irányul, hogy az időszerűség kifejezés helyett ésszerű időn belül való befejezés kerüljön bele a törvény szövegébe, ami egy olyan pontosítás, amely nyelvtaninak is tűnhet, de véleményünk szerint az időszerűség nyelvtani és jogi kifejezés nem ide illő, tehát a módosítás megalapozott. A szintén jelen lévő Répássy Róbert államtitkár úr, amikor meghallgatta az ellenzék felvetéseit ezzel kapcsolatban, annyit tudott mondani, hogy rendben van, ő ezt támogatni is tudja, de akkor mi lesz a törvény címével, mert akkor az egész történet emiatt szerinte borul.

Ez érzékelteti azt, hogy amennyiben feltárunk egy hibát, akkor a fő probléma az, hogy a címben ez milyen formában kerülhet átvezetésre, és ami először támogathatónak tűnt, az hirtelen lesöprésre került a bizottság előtt, és elintézték annyival, hogy ez a fantasztikus probléma megoldhatatlan ott és akkor. Nem hiszem, hogy csak ez lenne a probléma, hogy a cím módosításával ne lehetne valóban korszerűbbé, szakmailag és nyelvtanilag érthetőbbé és helyesebbé tenni a törvényjavaslatot. Azt szeretnénk, már itt több képviselőtársam utalt rá, hogy ha zárószavazás előtti módosító javaslatban mindent el lehet intézni, akkor legalább azokat a felvetéseket, amelyek az ellenzék részéről érkeznek, és a bizottságban szemmel láthatóan elnyerik a bizottság kormánypárti tagjainak támogatását is, tehát érzékelik a problémát, valóban látják, hogy ez egy olyan probléma, amit ki kellene javítani, de, ahogy szokták mondani, a mundér védelmének érdekében nem fogadják be ezeket a módosító javaslatokat, illetőleg még azt sem teszik meg, ami néhol meg szokott történni, hogy ugyanazt beterjesztik saját néven vagy esetleg minimális változtatással.

Azt kérem, hogy minél jobb, minél helyesebb jogszabályok megalkotásának okán ezeket a javaslatokat vegyék figyelembe, és valamilyen módon, van önöknek arra ezer trükkjük, ahogy ezt láttuk a mai nap folyamán, hogy milyen módon lehet még az utolsó pillanatban is nemhogy egy módosítást végigvinni, hanem akár teljesen már törvényhelyeket is átalakítani, ezeket tegyék meg. És alkossunk olyan jogszabályokat, amelyekre közösen büszkék lehetünk.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  415  Következő    Ülésnap adatai