Készült: 2021.04.15.12:01:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

100. ülésnap (2011.06.20.), 84-86. felszólalás
Felszólaló Dr. Staudt Gábor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  84 - 86  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Meglepő lesz, elfogadom a választ... (Taps és derültség a kormányzó pártok padsoraiban.) - vagyis a válaszadó személyét.

ELNÖK: A képviselő úr elfogadja a választ. Megadom a szót.

DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Illetve a válaszadó személyét egyelőre. (Kőszegi Zoltán közbeszól.) Köszönöm szépen.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ön nyilván megszokta, hogy a Jobbik időről időre kérdéseket tesz fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tapasztalható áldatlan állapotok miatt. Őszintén remélem, hogy a válaszát követően történni is fog valami, hiszen nem kevesebbről van szó, mint hogy a felügyelete alá tartozó hatóság vélhetően olyan mulasztásban van, amely veszélyeztetheti a repülőtérre érkezők és onnan távozók biztonságát.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, dr. Völner Pál a 2011. március végén kelt levelében elismerte, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér előtt lévő közutaknak látszó tárgyak valójában csupán olyan magánutak, amelyeknek nem történt meg a közforgalom számára való megnyitása, és nem is rendelkeznek forgalomszervezési tervvel.

Azt hiszem, hogy a fekete-afrikai viszonyokat idézi, hogy Magyarország egyetlen nemzetközi repülőterén a repülőtéri utakra, gyalogos-átkelőhelyekre nincs hatósági használatbavételi engedély. Márpedig a repülőtér nem egy eldugott zsákutca, valakinek csak fel kellett volna tűnnie, hogy az utakon, amelyeken például minisztériumi gépjárművek is közlekednek, nincs használatbavételi engedély. Még súlyosabb a helyzet azóta, hogy önök, tudva a Budapest Airport visszaéléseiről és gátlástalan multiszemléletéről, a közelmúltban eladták a maradék 25 százalékos állami részesedést. Nem kellett volna előbb felülvizsgálni a 2005-ös privatizációt és a jogi helyzetet rendezni?

A gazdagok kormánya nem tesz mást, mint szentesíti a szocialisták által korrupciógyanúsan levezényelt reptér-privatizációt, eladják azt is, ami megmaradt, és még arra sem figyelnek, hogy legalább annak a több millió embernek a biztonságát garantálják, akik Magyarország repterét igénybe veszik.

Kérdezem tehát az államtitkár úrtól: milyen intézkedést kíván tenni annak érdekében, hogy megóvják az utazók biztonságát? Eurokonformnak és szabályosnak tartja-e, hogy nemcsak a repülőtér, hanem az odavezető utak is külföldi tulajdonba kerültek? Illetve elgondolkodtak-e a 2005-ös privatizációs szerződések felülvizsgálatán?

Várom válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  84 - 86  Következő    Ülésnap adatai