Készült: 2021.05.15.06:50:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

84. ülésnap (2011.04.18.), 90. felszólalás
Felszólaló Bödecs Barna (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÖDECS BARNA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Bár a kérdésemet eredetileg a miniszterelnök úrhoz címeztem, hiszen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak ő a főnöke, de tekintettel arra, hogy a vidékfejlesztési miniszter urat nevezték meg válaszadóként, ezért az ön személyét is elfogadtam.

Engedje meg, hogy a kérdést ne ismételjem meg, csak kiegészítsem annyiban, hogy nem érzik-e önök zavarban magukat akkor, amikor az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökétől, aki egyben az önök főnöke, miniszterelnök-helyettes a kormányban, egy ilyen, természetvédelmi szakmai szempontból jelentős számú védhetetlen álláspontot tartalmazó levelet kapnak.

A következő kérdésem, amit, felhasználva a szakmai válaszadó jelenlétét, feltennék önnek, hogy azt a válaszukat, amit a minisztérium 13-án közleményként kiadott, hogy nincs napirenden a vadászható fajok listájának módosítása, mennyire vehetjük komolyan, magyarán szólva: mennyire végleges álláspontot tükröz, miért nem azt mondták, hogy önök nem fogják a védett állatfajok listáját módosítani?

A következő kérdésem: a Semjén úr levelében foglalt állatfajok egy részénél az a baj, hogy károkat okoznak a mezőgazdaságban, a vad pedig az állam tulajdona, tehát ha károkat okoz, akkor azt meg kellene téríteni, csak az állam nem téríti meg ezeket a károkat, ezért a vadászoknak kellene kigazdálkodni ezeket a pénzeket. Azért jelentkezik ilyen nyomás, hogy védett fajokra vadásszunk, mert ha van valahol vadkár, akkor azt meg kellene valakinek fizetni, ha pedig nem tudjuk megfizetni, akkor a legegyszerűbb lenne lelőni.

Végül, az utolsó kérdésem, hogy Semjén úr levele mennyiben áll összefüggésben dr. Rodics Katalin menesztésével (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), aki emblematikus figurája a hazai természetvédelemnek.

Kérem szíves válaszát. (Taps a Jobbik soraiban. - Szórványos taps az LMP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai