Készült: 2020.07.15.20:59:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

257. ülésnap, 191. felszólalás
Felszólaló Harrach Péter (Fidesz)
Felszólalás oka Nem bocsátja részletes vitára
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:57

Felszólalások:  <<  191  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Megkezdjük a határozathozatalokat.

Először sürgős tárgyalásba vételi kérelemről döntünk. A kormány benyújtotta az oktatást érintő egyes törvények módosításáról szóló T/17965. számú törvényjavaslatát. (Általános zaj. - Az elnök csenget.) Tessék helyet foglalni, szeretném a saját hangomat hallani! (Zaj. - Az elnök ismét csenget.)

Kérdezem a kormány jelen lévő képviselőjét, kívánja-e indokolni az előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét. (Nem érkezik jelzés.)

Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/17965. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 179 igen szavazattal, 81 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

Most előterjesztések részletes vitára bocsátásáról határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az egyes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi feladat- és hatásköröket megállapító törvények szervezetváltozással összefüggő módosításairól szóló T/17643. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 186 igen szavazattal, 92 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az egyes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi feladat- és hatásköröket megállapító törvények európai közösségi jogi aktusnak való megfeleltetésével összefüggő módosításokról szóló T/17644. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 187 igen szavazattal, 102 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a Nemzeti Földalapról szóló 2001. évi CXVI. törvény módosításáról szóló T/16418. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 101 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e A nemzeti vasút jelenlegi helyzetének, valamint a szükséges fejlesztési irányoknak a kivizsgálására országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozásáról címmel benyújtott H/17629. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 100 igen szavazattal, 200 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést nem bocsátotta részletes vitára.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Országos Rádió és Televízió Testület 2004. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. A költségvetési bizottság önálló indítványát T/17623. számon kapták kézhez.

Részletes vitára nem kerül sor, most a határozathozatal következik. Kérdezem, ezzel kapcsolatban van-e valakinek észrevétele. (Nem érkezik jelzés.)

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/17623. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 194 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 121 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Soron következik az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/17535. számon, a bizottságok ajánlását T/17535/23., 30., 32., 34. számon kapták kézhez.

Kérdezem Pásztohy András államtitkár urat, kíván-e szólni. Öné a szó.

Felszólalások:  <<  191  >>    Ülésnap adatai