Készült: 2021.03.03.06:04:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

162. ülésnap (2012.02.13.), 313. felszólalás
Felszólaló Gyurcsány Ferenc (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  313  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYURCSÁNY FERENC (független): Schiffer képviselőtársamnak mondanám, hogy ha ön diktátumnak érzi ezt, ha úgy gondolja, hogy egy tagország diktátumával állunk szemben, akkor azt javaslom, hogy kapacitálja arra a magyar parlamentet, hogy ne fogadják ezt el. Nem javaslom a magyar parlament egyetlen tagjának sem, hogy bármely más ország diktátumát elfogadja, ha maga úgy gondolja, hogy a megállapodás nem az ő érdekeit szolgálja, és hogy jó szívvel nem tud hozzá csatlakozni, akkor is, ha egyébként ezernyi okot tudnánk mondani, hogy hogyan és miért lehetne ennél jobb megállapodást kötni.

Én nem gondolom, hogy ez diktátum. Azt gondolom, hogy meglehetősen nehéz helyzetében az Európai Uniónak a tagországok egy része, nem véletlenül a legbefolyásosabb országok együttműködésével, ajánl valamit. Magyarország számára lehetőség volt, hogy egyéb országokkal együttműködve, a visegrádi országokkal együttműködve, további partnereket keresve ellenajánlatot nyújtson be. Nem ismerek Magyarország részéről benyújtott átfogó ellenajánlatot. Nem ismerek egyetlen más ország részéről sem benyújtott átfogó ellenajánlatot. Nem ismerek az LMP részéről benyújtott másik ellenajánlatot. (Dr. Schiffer András: Van!)

Vannak az európai zöldeknek kiegészítő megjegyzéseik. Vannak, de még egyszer mondom, azok kiegészítenék ezt, de nem helyettesítik ezt a szöveget. Muszáj a pénzügyi unió mellé tenni fiskális uniót, ezt önök éppúgy tudják. Nem létezik fél lábon álló gazdasági együttműködés, mint ahogy eddig történt.

Másik oldalról pedig: egyáltalán nem gondolom, hogy bárkinek a modelljét másolni kell. Pusztán azt állítottam, hogy egészen biztos az lesz ennek a következménye, hogy ez a fajta protestáns gazdasági kultúra lesz a domináns Európában. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ezt állítottam.
Felszólalások:  Előző  313  Következő    Ülésnap adatai