Készült: 2020.08.03.23:00:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

235. ülésnap (2001.11.05.), 140. felszólalás
Felszólaló Dr. Füle István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:40


Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Azt hiszem, hogy ott folytathatom, ahol Szabó képviselő úr abbahagyta. Én is úgy gondolom, hogy elfogadható törvényjavaslatról van szó; persze itt a részletes vitáról van szó.

Én három módosító indítványt adtam be, amelyből kettőt - ez is alátámasztja azt, amit Szabó képviselő úr mondott - a kormány támogatott, egyet nem, de bizonyos technikai problémák kiküszöbölése esetén esetlegesen van esély arra, hogy a kormányzat azt is támogassa. Ez arról szól, hogy én azt javasoltam, hogy egyéb rendelkezés hiányában a devizakülföldiek részéről se legyen visszautasítható a forintban való teljesítés Magyarországon. Ezt mondom azért, mert én magam is sokszor tapasztalom, hogy sok esetben Magyarországon devizakülföldiek, néhány esetben persze devizabelföldiek is arra kényszerítik a magyar állampolgárokat, hogy külföldi valutában valamilyen formában fizessenek, tehát be kell szerezniük ezt a valamilyen valutát, dollárt vagy akármit - jövőre ez valószínűleg euró is lehet adott esetben -, és ez komoly problémát okozhat.

Menet közben beadtam ezzel kapcsolatosan egy kapcsolódó módosító indítványt, és ezért nem tudom, kérdezem is az elnök asszonyt, hogy lehetséges-e a részletes vitában az, hogy mondjuk, visszavonjam azt a módosító javaslatomat.

 

 

(19.20)

 

 

Ez tehát az első módosító javaslat a sorszám szerint, mert akkor technikailag is egyszerűbb lesz a későbbiekben.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai