Készült: 2020.08.03.14:53:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

165. ülésnap (2000.10.18.), 143. felszólalás
Felszólaló Dr. Füle István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:15


Felszólalások:  Előző  143  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Nem akartam belekeverni az eredeti hozzászólásomba, ezért jelentkeztem két percre külön, utána természetesen ki fogok menni a pulpitusra. De reagálni szeretnék Vidoven Árpád bevezető mondataira, ugyanis azt mondja, hogy a bérek és nyugdíjak milyen százalékban emelkednek, és hogy ez milyen jótéteménye a Fidesz-kormányzatnak, illetve a költségvetési javaslatnak.

Úgy gondolom, mindez igaz lenne abban az esetben, ha a képviselő úr mellétenné azokat az inflációs adatokat, amelyek nélkül ezek a nominálemelkedések - akár bér-, akár nyugdíjemelés - értelmezhetők lennének. Ugyanis az infláció nélkül, csak a nominális adatok közgazdaságilag egyszerűen értelmezhetetlenek, a kettő együtt adja ki a reálemelkedést, ez pedig vagy van, vagy nincs, illetve a reálemelkedésből lehet - Selmeczi Gabriella kedvenc szavajárásával - több kenyeret vásárolni adott esetben.

Arról nem beszélve - de a tegnapi vitát nem akarom újból kezdeni -, hogy a szeptemberi 20 százalék éves szinten nem jelent természetesen 20 százalékot. De mondom még egyszer, tegnap ez a vita már lezajlott.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  143  Következő    Ülésnap adatai