Készült: 2021.03.07.05:53:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2017.06.13.), 77. felszólalás
Felszólaló Vécsey László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  77  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. június 8-ai ülésén a házszabályi rendelkezések 46. §-a alapján megtárgyalta az egyrészről az Európai Közösségek és azok tagállamai, másrészről a Szerb Köztársaság közötti stabilizációs és társulási megállapodáshoz a Horvát Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásának figyelembevétele céljából készült jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló T/15555. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 26 igen szavazattal összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el.

Az összegző módosító javaslat csupán a Külügyi bizottság egypontos, részletes vitát lezáró irományát tartalmazza. Ez arról rendelkezik, hogy a törvényjavaslat címe alatt zárójelben a szerződésnek Magyarország tekintetében történő nemzetközi jogi hatálybalépésének megjelölését is tartalmaznia kell, amely 2017. február 1. napja. Tekintettel arra, hogy más módosítási szándék nem merült fel, bizottságunk támogatta az imént említett módosítást, egyéb észrevétel nélkül.

Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarország aktívan támogatja Szerbia csatlakozási tárgyalásait, hazánk számára ugyanis kiemelten fontos, hogy Szerbia megfelelően teljesítette a 23. Igazságszolgáltatás és alapjogok fejezet megnyitásához támasztott feltételek, köztük a nemzeti kisebbségi akcióterv kidolgozását. Kérem, önök is támogassák a javaslat elfogadását. Köszönöm figyelmüket, köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.).
Felszólalások:  Előző  77  Következő    Ülésnap adatai