Készült: 2020.08.08.11:31:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

210. ülésnap, 308. felszólalás
Felszólaló Horn Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:21

Felszólalások:  <<  308  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HORN GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Az államtitkár úr valószínűleg rég járt Magyarországon iskolákban - ez lehet az egyik oka annak, amit elmondott, és nem tudja, hogy milyen állapotok vannak (Moraj a Fidesz soraiban. - Lendvai Ildikó: Ez nem igaz, mert nálunk is járt!), nincs köze hozzá. Szeretném jelezni amúgy mellesleg, hogy egy négygyerekes pedagóguscsaládnak vagyok az egyik tagja, ráadásul mind a négyen ma is gyakorló pedagógusok vagyunk, jómagam is, tehát valószínűleg kicsit többet látok iskolát, mint ön. (Moraj a Fidesz soraiban.) De ez magánügy, nem önre tartozik, és nem is rám tartozik.

Egy azonban biztos, hogy ön nemcsak iskolát láthatott régen, hanem az önök által elfogadott törvényeket is ritkán forgatja. Hiszen az a taneszközjegyzék, amelyről én beszéltem és amelyről az ön szakértői állították azt, hogy körülbelül 200 milliárd forintba kerülne a 2003-as bevezetése, az törvény által garantáltan végrehajtandó. Tehát a bomba itt van! Ehhez képest van 3 milliárd forint idén és jövőre, és ehhez képest sajnálatos módon valóság a tudatos alultervezés. Az ön pénzügyminisztere mondta el többek között itt, a Házban, beismerve az infláció alultervezését egyrészt idénre, másrészt tavaly tényszerűen mondható az infláció alultervezettsége, hiszen 6 százalék helyett 10 százalékos lett az infláció. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.)

Forrás tehát van, lépés azonban nincs, és a magyar iskolák nagy bajban vannak már most is eszközállomány kérdésében is (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Idő! Idő!), és nagy bajban lesznek 2003-ban is.

A válaszát nem fogadom el. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

Felszólalások:  <<  308  >>    Ülésnap adatai